En Sıcak Konular

CHP'den Başbakan'a 'vatan haini' iması

26 Temmuz 2011 10:56 tsi
CHP'den zehir zemberek İnönü açıklaması...

CHP, Başbakan Erdoğan'ın Lozan Barış Antlaşması'nın yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda İsmet İnönü'ye yer vermemesine tepki gösterdi.

CHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Barış Antlaşması'nın 88. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda Lozan'da Türk heyetine başkanlık eden İsmet İnönü'ye yer vermemesini çok sert ifadelerle eleştirdi. CHP'den yapılan açıklamada "Lozan'ı anarken İnönü'yü anmamak kendi tarihine ihanet etmek demektir. Tarih, küçük kaprislerin, siyasal ayak oyunlarının alanı değildir. Lozan Antlaşması'nın önemini bilmeyenlerTürkiyeCumhuriyeti tarihinin de, İnönü'nün de önemini bilmezler. Lozan'ı anarken İnönü'yü anmamak basitliktir, çiğliktir." denildi.

CHP'den yapılan açıklama şöyle denildi.

İnönü'yü Yok Saymak Kurtuluş Savaşı'nı, Cumhuriyeti, Lozanı Yok Saymaktır.

Cumhuriyetimizin ve ülkemizin kurucuları ve onların felsefeleri bir bütündür. Tarih bilmeyen ya da bugünden kalkarak kendi çağdışı ideolojik önyargılarının tutsağı olanlar bu gerçeği kavrayamazlar.

Lozan'ı anarken İnönü'yü anmamak kendi tarihine ihanet etmek demektir. Tarih, küçük kaprislerin, siyasal ayak oyunlarının alanı değildir. Lozan Antlaşması'nın önemini bilmeyenler Türkiye Cumhuriyeti tarihinin de, İnönü'nün de önemini bilmezler. Lozan'ı anarken İnönü'yü anmamak basitliktir, çiğliktir.

İnönü, Mustafa Kemal'in en yakın arkadaşıdır. Onların arkadaşlığı kader arkadaşlığı, Kuva-i Milliye arkadaşlığıdır. İnönü'yü görmemek, anmamak Kuva-i Milliye'yi de inkar etmek demektir.

Unutulmasın ki vatan hainleri her dönemde olmuştur, lakin büyük ulusumuz bu hainleri hiç unutmamıştır, unutmayacaktır.

Biz biliyoruz ki; Mustafa Kemal Atatürk'e söz söyleme cesareti olmayanlar İsmet İnönü'yü hedef almaktadırlar.

Biz biliyoruz ki İsmet İnönü'ye duydukları kin ve nefretin arkasında Mustafa Kemal'e, cumhuriyet'e, demokrasiye duydukları ve besledikleri düşmanlık bulunmaktadır.

Bir ülkenin en üst düzeydeki yöneticileri, o ülkeyi kuran ve oturdukları makamları var eden kişileri yok sayıyorlarsa söylenecek tek şey: Ya oturduğun yerin anlamını, önemini, tarihini bileceksin ya da orada oturmayacaksın.

İsmet İnönü Kurtuluş Savaşımızın komutanı ve kahramanıdır. Lozan Antlaşması'nın mimarıdır, ikinci cumhurbaşkanımızdır ve demokrasiye geçişi sağlayan liderdir. Bu kadar bilgiden yoksunsanız bu devleti sağlıklı yönetemezsiniz.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetin elde ettiği kazanımların, hiçbir kesintiye uğramadan, her geçen gün artarak devam edeceğine inandığını bildirdi.

Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması'nın yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında antlaşmanın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu belgeleri arasında yer alması bakımından, devletimiz ve milletimiz için tarihi ve hususi bir öneme sahip olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

''Aziz milletimizin cepheden cepheye koşarak meydanlarda verdiği çetin bağımsızlık mücadelesi sonucunda elde ettiği zafer, Lozan Antlaşması ile diplomatik, siyasi ve hukuki olarak da tescil edilmiş; bağımsızlık ve egemenliğimiz tüm dünyaya ilan edilmiştir. Misak-ı Milli hedeflerine büyük oranda ulaştığımız Lozan Antlaşması ile Türkiye'nin bağımsız ve eşit bir devlet olarak uluslararası topluma kabul edilmesi sağlanmıştır. Türkiye, o tarihten bu yana, uluslararası alanda çok daha güçlü, çok daha itibarlı bir hale gelmiş, özellikle son 9 yılda yaptığı atılımlarla tüm dünyanın hayranlığını kazanan bir ülke olmuştur. İnanıyorum ki, Cumhuriyetimizin elde ettiği kazanımlar, hiçbir kesintiye uğramadan, her geçen gün artarak devam edecektir.

Bu itibarla, Lozan Barış Antlaşması'nın yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa KemalAtatürkolmak üzere anlaşmanın mimarı olan devlet adamlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum.''

samanyoluhaber


Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,192 µs