En Sıcak Konular

İddianame tamamlandı

26 Temmuz 2011 10:52 tsi
İddianame tamamlandı
Amirallere suikast davasıyla ilgili iddianame tamamlandı...

Amirallere suikast iddiasına yönelik soruşturma kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Deniz Cora ile Albay Ümit Metin hakkında iddianame hazırlandı. İddianamenin Poyrazköy davasıyla birleştirilmesi istendi.

Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerde, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e suikast iddiasına ilişkin belgeler bulunmuştu. Bu notlara ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcı Salim Duran tarafından hazırlanan iddianamede Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Deniz Cora ile Albay Ümit Metin şüpheli olarak yer aldı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Poyrazköy davasıyla birleştirilmesi talep edilen iddianamede şüpheliler Deniz Cora ve Ümit Metin’in, “Ergenekon terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Amirallere suikast iddiasına ilişkin soruşturma ilk olarak polise gelen bir ihbar üzerine başlamıştı. Kocaeli Gölcük ve İstanbul Bahçelievler’deki bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Adreslerde uyuşturucu araması yapan narkotik polisi, yaklaşık 500 gram TNT patlayıcı madde bulunca bu kez terör şubesi devreye girdi. Ele geçirilen belgeler ve bulunan patlayıcılarla dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve Donanma Komutanı Eşref Uğur Yiğit’e suikast hazırlığında olduğu iddia edildi. Bu iddialarla ilgili açılan 19 sanıklı dava, Poyrazköy davasıyla birleştirildi. Dava halen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine devam ediliyor.

cihan

 



Bu haber 785 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,327 µs