En Sıcak Konular

İşte deliller!

26 Temmuz 2011 09:48 tsi
İşte deliller! Katliamının ipuçları malum ülkeyi işaret ediyor!

İsrail'den Norveç’e kapalı tehdit

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Norveç’i Filintin yanlısı anti-İsrail film, sergi ve oyunlara fon sağlamakla suçladı, bunun ciddi bir diplomatik kriz olduğunu belirtti. Norveç ise ifade özgürlüğünü destekliyoruz dedi.
Ynetnews.com


Norveç'ten Filistin'e 20 milyon dolar yardım

Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, bu paranın doğrudan Hamas yönetimine gitmeyeceğini bildirdi. Stoltenberg, “Para, Filistin Ulusal Özerk Yönetimi organlarına, BM ve kar gütmeyen Norveç kuruluşlarınca aktarılacak” dedi.
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, çıktığı Avrupa gezisinin ilk durağı Ankara'nın ardından Norveç'in başkenti Oslo'yu ziyaret ediyor.
Abbas, bugün Oslo'da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yeni Hamas hükümetini düşürme yetkisi olduğunu” hatırlatırken, “Tabii bu, azletme yetkisini kullanacağımız anlamına gelmiyor. Onlara (Ocak seçim zaferinden sonra) hakları olan iktidarı kullanma ve yollarına devam etme olanağını tanıyacağım” diye konuştu. Norveç, Filistin lideri Yaser Arafat ile İsrail'in eski Başbakanı İzak Rabin ve eski Başbakan ve Dışişleri Bakanı Şimon Peres'e 1994 Nobel Barış Ödülü'nü getiren ilk İsrail-Filistin barış müzakerelerinin 14 yıl önce arabulucusu olmuştu.

Oslo AA 


Filistin'e ilk yardım Norveç'ten

Norveç, Filistin Özerk Yönetimi'ne doğrudan yardımları yeniden başlatan ilk Batılı ülke oldu.
Hamas partisi geçen yıl iktidara geldiğinde yardımları kesen ABD ve diğer Avrupa ülkelerinin boykotuysa sürüyor.
İsrail de Filistinliler'den topladığı yüzmilyonlarca dolarlık vergiyi özerk yönetime vermeyi reddediyor.
Bu ülkeler Hamas'ın İsrail'i tanımasını ve silahlı mücadeleyi reddetmesini istiyor.
Norveç hükümetiyse Mart ayında Hamas'la el Fetih'in ortaklaşa kurduğu kurulan ulusal birlik hükümetini yeterli buldu.
Ve yalnızca memur maaşlarının ödenmesinde kullanılmak üzere bölgeye 10 milyon dolar yolladı.
Norveç Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Stoere, bu katkının Filistinlilerin yaşadığı sosyal krizi hafifletmesini umduklarını söyledi.
Filistinli 170 bin memur, öğretmen, doktor ve hemşire bir yılı aşkın süredir düzenli maaş alamıyor.

1 Haziran 2007
BBC


Norveç Saldırısında MOSSAD şüphesi

Norveç'in 5 gün önceki adımı mı cezalandırıldı?
Filistinlilere milyonlarca dolarlar maddi yardımda bulunan Norveç'in 5 gün önce de Filistin'in temsilcilik düzeyini 'diplomatik misyon'a yükseltmesine dikkat çeken uzmanlar, saldırının arkasında MOSSAD'ın olabileceğini belirtiyorlar.
Norveç'te 100'e yakın kişinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından uzmanlar bu saldırıların niçin düzenlendiğini sorgulamaya başladı. Ve gözler İsrail'e çevrildi. Terör uzmanları saldırının arkasında İsrail istihbaratı Mossad'ın olabileceğini belirttiler. Zira Norveç, Filistin'e yönetimine verdiği siyasi ve maddi destekle ile tanınıyor. Öyle ki Norveç, geçtiğimiz yıllarda Filistinliler'e milyon dolarlarca maddi yardımda bulunmuş, dahası 5 gün önce Filistin'in temsilcilik düzeyini ëdiplomatik misyon'a resmen yükseltmişti. Bu karar, Norveç'in Filistin Devleti'ni resmen tanımaya hazır olduğu şeklinde yorumlanmıştı.
Öte yandan, Norveç'e ziyarette bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas bu ülkede bazı anlaşmalar imzalamıştı. Anlaşmanın ardından bir açıklama yapan Norveç Dışişleri Bakanı Jones Gahr Störe, Filistinlilerin BM'nin Filistin'i bağımsız devlet olarak tanıması çabalarının "meşru" olduğunu söylemişti. Störe, anlaşmanın imzalanmasından sonra yaptığı açıklamada, Filistinlilerin çabasını haklı bulmasına rağmen, Norveç olarak, bağımsız Filistin devletine desteklerini açıklamaya henüz hazır olmadıklarını ifade etmişti. Norveçli Bakan, tanımadan öncelikle Filistinlilerin BM Güvenlik Konseyi'ne Eylül ayında sunacağı karar tasarısını bekleyeceklerini belirtmişti.

Haber5


Norveç`ten Filistin`e yardım çağrısı

Norveç, Filistin topraklarına yönelik İsrail askeri saldırıları sürerken Filistinlilere daha fazla insani yardım sağlanmasına yönelik BM çabalarına destek amacıyla cuma günü uluslararası bir toplantı düzenlenmesi çağrısında bulundu. Norveç, Filistin topraklarına yönelik İsrail askeri saldırıları sürerken Filistinlilere daha fazla insani yardım sağlanmasına yönelik BM çabalarına destek amacıyla cuma günü uluslararası bir toplantı düzenlenmesi çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Stoere, bağış yapan ülkelerin uzmanlarının, Gazze`deki ihtiyaçları BM ile ele almasına olanak sağlamak için 14 Temmuzda Cenevre`de bir toplantı yapılması çağrısında bulunduğunu bildirdi. Filistin`e en fazla yardımı sağlayan ülkelerden biri olan Norveç`in Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, BM`nin Filistinliler için hedeflenen yıllık 383 milyon dolarlık yardımı artırmaya çalıştığı belirtildi. Stoere, açıklamada ayrıca, İsrail`in Gazze`deki askeri harekatı sonucu sivil halkın acı çekmesinin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, İsrail`in kendini savunma hakkı olduğunu, ancak aynı zamanda uluslararası hukuka uyması gerektiğini kaydetti. Açıklamada, Filistinli militanlara da İsrail`e ve İsraillilere yönelik saldırıları durdurmaları çağrısında bulunuldu. İsrail, 28 Hazirandan bu yana, bu tarihten üç gün önce Filistinli militanlarca kaçırılan askerini kurtarma gerekçesiyle Gazze`ye havadan ve karadan saldırılar düzenliyor.

Tümgazeteler



Bu haber 1,449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,624 µs