En Sıcak Konular

Sır intiharların ortak noktası...

24 Temmuz 2011 15:48 tsi
Sır intiharların ortak noktası... Başkentte kan donduran 5 intihar olayı gerçekleşti.

Ölen üç kişinin sahte hesaplarlafacebooküzerinden bağlantısını tespit eden bilişim polisi, sır intiharları mercek altına aldı. Şimdi ‘toplu intiharlar facebook'tan mı' sorusunun cevabı aranıyor. ‘İntihar' kelimesini ağzına dahi almayan kişilerin ölümleri şüpheleri daha da artırdı.

Kahramanmaraş'ta ikisi kız dört kardeşin ipe asılı olarak bulunması olayının yankıları sürerken başkentte de şüpheli beş intihar gerçekleşti. Sahte facebook hesapları üzerinden bağlantılı olduğu iddia edilen üç kişinin intiharını mercek altına alan polis, birbiriyle ilintili olduğu sanılan intiharlar için özel ekip kurdu. Son bir haftada gerçekleşen intiharlarla ilgili olarak Ankara'da 20 kişinin ifadesi alındı.

Başkentin farklı semtlerinde birer gün arayla gerçekleşen intihar vakaları dramatik bir şekilde ilerledi. Tanık beyanlarına göre ‘intihar' kelimesini dahi ağzına almayan kişilerin ölümleri şüphe uyandırdı. Polis ölen beş kişinin gizli şekilde yüz yüze diyaloglarının olup olmadığını araştırıyor.

‘Sır' ölümler bir hafta önce Z.E'nin (61) intiharıyla başladı. Ankara'nın Etimesgut ilçesinde oturan Z.E, ikamet ettiği binanın 10'uncu katından atlayarak intihar etti. Ölümü ‘psikolojik' rahatsızlığa bağlandı. Z.E'nin ölümünü yine psikolojik sorunları olduğu söylenen S.E'nin (38) ölümü takip etti. O da Z.E. gibi Eryaman'da oturduğu binanın 5'inci katından atlayarak canına kıydı.

Genç yaşta intihar

İki kadının intiharını 19 yaşındaki B.Y'- nin ölümü izledi. B.Y. Ankara'nın Kayaş semtinde bulunan evlerinin kömürlüğünde kendini asarak hayatına son verdi. Emniyet, B.Y'nin evinde incelemelerde bulunulurken facebook sayfasındaki yayınladığı son mesaj, “Bir gün senin de aklında sabahlarım” oldu. B.Y'nin babası A.Y, olaydan sonra polise verdiği ifadede, oğlunun herhangi bir psikolojik sorunu olmadığını söyledi. Öte yandan kardeşini asılı halde ilk bulan ağabeyi M.Y. verdiği ifadede, “Kardeşim çalışmıyordu. Aramızda iki yaş fark var. Birlikte zaman geçirir, sıkıntılarımızı paylaşırdık. İntihar edeceğine dair hiçbir şüphem olmadı” dedi. Müzik ve resim tutkusu olan B.Y'nin ölümü ailesi ve sevenlerini yasa boğarken soru işaretleri ise cevaplanmadı.

Facebook bağlantısı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Mamak'ın Akdere semtinde A.B'nin (47) intihar ettiği yönünde ihbar aldı. A.B. hayatına önceki gün son verdi. A.B. kardeşinin evinde ölü bulunurken şahsın psikolojik sorunları olduğu belirtildi. Gerçekleşen intiharlar içinde en sonuncusu onunki oldu. Emniyet'in üzerinde durduğu ve intiharlara neden olduğu şüphesi uyandıran A.B'nin (47) psikolojik rahatsızlığı olması dikkat çekti. Polis bir sosyal paylaşım sitesinde bağlantıları olan A.B'nin diğer intiharlara neden olup olmadığını araştırıyor. Ulus'ta ise sokakta yaşayan kimsesiz bir kişi de “çukurda” ölü bulundu. Emniyet yetkilileri, olayın intihar olduğu söylenmesine rağmen bu ölümü de şüpheli bularak araştırmalara başladı.

İntihar eden ve sosyal paylaşım sitelerinde bağlantısı olduğu düşünülen A.B, B.Y ve Z.E'nin tüminternetdökümleri araştırılacak.AnkaraBilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bu kişilerin tüm irtibatlarını mercek altına alacak.

bugün gazetesi



Bu haber 1,315 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,550 µs