En Sıcak Konular

Batman'da ezber bozan konferans

24 Temmuz 2011 15:36 tsi
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Ankara Düşünme ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bulut, Türkiye'nin enerjisinin boşa harcanmasını isteyenler olduğunu belirterek, "Bu coğrafyalard

Batman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 'Osmanlı-Avrupa Ekonomik İlişkileri' konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Mehmet Bulut katıldı.

"OSMANLI TECRÜBESİNİ EN İYİ ABD KULLANIYOR"

Prof. Bulut, Osmanlı tecrübesini en iyi şekilde kullananın ABD olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Osmanlı'nın yıkılma sürecinde, Türk çocuklarına yıllarca ekonomik nedenlerle yıkıldığını söylediler, bu tez doğrultusunda Osmanlı'nın yıkıldığına inanmıyorum çünkü Osmanlı siyaset olarak yanlış yönlendirildi ve Osmanlı'yı durdurulmuş bir medeniyet olarak tanımlıyorum. Benim temel çalışma konularımdan biri de bu alandır. 1500-1920'lere kadar olan Osmanlı-Avrupa ilişkileri tezimin konusudur. Osmanlı'nın, sanayi devrimine ayak uyduramadığından dolayı yıkıldığı tezi de yalandır. Osmanlı, siyasette başarısız olunca yıkılmıştır, Sanayi devrimi İngiltere'yi imparator yapmıştır. Sosyal bilimlerde Türk çocuklarına öğretilen paradigmalar gözden geçirilmelidir çünkü çelişkiler vardır. Belli sınıfların zengin olmasından çok milletin zengin olması fikriyle yola çıkan bir Osmanlı İmparatorluğu olmuştur. Osmanlı, ekonomide merkeziyetçiydi. Kanuni Sultan Süleyman'dan sonra Osmanlı'nın durakladığını söylerler, aslında bu tez yanlış ve uydurmadır; çünkü o dönemde bir toprak kaybı yaşanmamıştır. "

"BALKON KONUŞMASI FANUSU KIRMIŞTIR"

Türkiye'nin fanus içinde durdurulmuş bir ülke yapılmak istendiğine de dikkat çeken Prof. Bulut, "Fanusu parçalayıp, mağlup olmuş bir medeniyet yaftalamasıyla küçük görülmüş bir millet olmadığımızı anlatmalıyız. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın balkon konuşması, bence buna en güzel örnektir. Başbakan, bir medeniyet olduğumuzu, balkon konuşmasında çok güzel bir şekilde ifşa etmiştir ve bu, fanusu kırmak için de önemli bir adımdır. " diye konuştu.

Verdiği konferansta, Avrupa'nın hasta olduğuna da gönderme yapan Prof. Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Avrupa bugün hasta, ekonomik krizlerle boğuşuyor, Avrupa'nın ekonomisi hastadır. Avrupa'nın bugün Türkiye'ye ihtiyacı vardır. Türkiye bugün çok önemli bir konumdadır. Yıllarca Türkiye'nin enerjisini kendi içinde boşa harcatanlar oldu. Bizler yetenekleriyle var olan bir nesiliz. Güçlü bir milletiz. Bizleri iç meselelere yöneltmek isteyenlerden dolayı içimizde durdurulduk. Gençlerimizi aydınlatmalıyız. Bizler Osmanlı'nın medeni, başarılı bir imparator olduğunu söylediğimizde, bizlere hep hayalci yaftalaması yapıldı ama Osmanlı'nın başarısını Avrupalı Kaynaklar açıkça beyan ediyor. "

Konferans sonrasında, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, yaptığı konuşmalardan ötürü Prof. Dr. Bulut'a teşekkür plaketi vererek, "Adam gibi adam bir konferans oldu. " dedi.

cha



Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,589 µs