En Sıcak Konular

Canlı kadın bomba: Apoyu zehirlediniz, sizi öldürecektim

0 0 0000 00:00 tsi
Adana’da sırt çantasındaki 11 kilo 300 gram A- 4 plastik patlayıcı ve 2 el bombasıyla takside yakalanan kadın canlı bombanın sorgusu sürüyor.

Adının Ebru Kara olduğunu söyleyen ancak bu ismin büyük olasılıkla sahte olduğu belirtilen kadın canlı bomba ilk ifadesinde, “Apoyu zehirlediniz, o yüzden ben de sizi öldürecektim'' dedi. Hedefinin BTC ya da Botaş olduğundan şüphelenilen kadın canlı bombayı getirdiği öne sürülen terörist Adem Barık da yakalandığı Şanlıurfa'dan Adana'ya getirildi.

Kadın canlı bomba, dün taksiyle Ceyhan’a giderken Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile Kozan Yolu’nun kesiştiği Dadaloğlu Kavşağı’nda yakalanmıştı. Kucağındaki sırt çantasının içindeki poşetlerde plastik patlayıcının yanı sıra, 12 elektrikli fünye, 2 savunma tipi el bombası, 4 pil, ampul ve kablolar, düzeneği çalıştırmak için anahtar ve düzenek yapımında kullanılan malzemeler bulunan kadın canlı bomba Adana Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanıyor.
Teröristbaşı Apo'ya ilişkin sözlerinin ardından bir daha konuşmadığı belirtilen kadın canlı bombanın sorgusu için bir gün daha cumhuriyet savcılığından ek süre alınacağı kaydedildi. Canlı bombayı Şanlıurfa’dan Adana’ya getirdiği ve malzemeleri teslim ettiği iddia edilen terörist Adem Barık ise Şanlıurfa’da yakalanıp Adana’ya getirildi. Barık’ın sorgusuna da başlandı.
     
HEDEF BTC YA DA BOTAŞ

Kadın canlı bombanın taksiye müşteri olarak bindiğini söyleyen şoför serbest bırakıldı. Taksicinin polise verdiği ifadesinde, “Elinde çantalarla taksime bindi. Sırt çantasını kucağına alıp ‘Beni Ceyhan’a götür’ dedi. Ceyhan’da nereye gideceği konusunda bir şey söylemedi'' dedi.
Taksicinin bu ifadesi üzerine kadın canlı bombanın BTC ya da Botaş’dönük bombalama eyleminde bulunacağı ihtimali ağırlık kazandı. Bir polis yetkilisi, “Şu anda BTC ve Botaş gündemde olan yerler. Ceyhan’da stratejik önemi bulunan başka bir yer olmadığı için bu iki yere eylem yapma ihtimali olabilirdi. Polislerimizin takdir edilecek çalışmasıyla kadın canlı bomba yakalanarak büyük bir eylem önlenmiş oldu'' diye konuştu.
     
YAKALAMA ANINI ANLATTI

Eylem yerine gittiği sanılan canlı bombanın içinde olduğu taksi birkaç saniye içinde durdurularak etkisiz hale getirildiği belirtildi. Operasyona katılan bir polis memuru yakalama anını şöyle anlattı: “Kadın canlı bombaların Suriye’den Türkiye’ye girdiği ve büyük kentlerde eylem yapacağı ihbarını aldık. Özellikle kadın canlı bombaların bakımlı oldukları ve ellerinde çantayla taksiye bineceği bildirildi. Bu ihbar üzerine tüm ekip olarak günler öncesinde operasyona başladık. Gece gündüz uyumadan kent merkezinde elinde çantayla taksiye binen şüpheli kadınları takibe aldık. Bu şüpheli kadını da taksiye binince takibe aldık. Uygun yerde taksi 4 yerden aniden durduruldu. İçindeki kadın canlı bombayı daha oturduğu koltuktan kıpırdıyamadan birkaç saniye içinde etkisiz hale getirdik. Beklemediği bu operasyon karşısında abandone oldu. Neye uğradığını ne yapacağını şaşırdı.''

milliyet



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,781 µs