En Sıcak Konular

Avrupa’nın kralı Milan!

0 0 0000 00:00 tsi
Atina’nın Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve bu yıl 52.si düzenlenen UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nin bu yıl ki galibi FC Liverpool’u mağlup eden İtalyan AC Milan oldu. İki takım 2005 Finali’nde de karşı karşıya gelmiş, İstanbul&

Tarihler 25 Mayıs 2005’i gösterdiğinde İstanbul tarihi günlerinden birini yaşıyor, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’ne Atatürk Olimpiyat Stadı ile ev sahipliği yapıyordu. Final Milan ve Liverpool’u karşı karşıya getiriyordu. İlk yarısı Milan’ın 3-0 üstünlüğü ile geçilen final maçının ikinci yarısında bu kez Liverpool sahne alıyor ve durumu 3-3’e getirip penaltılarla kupayı kazanıyordu. Muhteşem atmosferde oynanan maç hem İstanbullulara hem de tüm dünyaya unutulmaz bir final yaşatıyordu.

O tarihten sonra ilk kez yine bir Şampiyonlar Ligi Finali’nde karşı karşıya gelen iki ekip bu kez Yunanistan’ın Olimpiyat Stadı’nda ter döktü. Bir yanda İngiltere’nin en önemli takımlarında birisi Liverpoll, diğer yanda İtalyan Devi Milan vardı. Karşılaşmanın favorisi her ne kadar Milan olarak gösterilse de Liverpool maça yüksek tempoyla başladı. Rakibin yüksek temposuna ayak uyduramayan Milan ise kendi silahıyla karşılık verdi ve sert savunma yaparak rakibini yıldırmaya çalıştı.

İlk yarı boyunca doğru düzgün pozisyon bile bulamayan Milan, Liverpool’un sağlı sollu gelen ataklarını ise ancak karşılayabiliyordu. Ancak golü maçı forse eden Liverpool değil, Milan buldu. Karşılaşmanın 44. dakikasında Xabi Alonso’nun faulü sonrası kazanılan serbest vuruşu kullanan Pirlo’nun kaleye vurduğu top İnzaghi çarpıp yön değiştirerek ağlarla buluştu ve Milan devre biterken 1-0 öne geçti.

İkinci yarıya da yüksek tempoyla başlayan ve yine maçın tek hakimi olan Liverpool, bu kez sert İtalyan savunması karşısında pozisyon üretmekte güçlük çekti. Skor avantajını elinde bulunduran Milan ise ilk yarıdaki gibi rakibi ön sahada karşılayarak kalesinde pozisyon izni vermedi. Gol bulamadıkça daha fazla adamla yüklenen Liverpool, savunmada az adamla yakalanmaya başladı. Yine bu anlardan birisinde orta sahada kaptırılan topla hücuma çıkan Milan, Kaka’nın ara pasıyla İnzaghi’yi buldu ve İnzaghi’de kalecinin altından topu ağlara yolladı. Karşılaşmanın 82. dakikasında durumu 2-0 yapan Milan’ın ve tüm futbolseverlerin aklına ise unutulmaz 2005 finali geldi. Ancak maçın bitmesine çok az bir süre kalmıştı. Buna rağmen 89’da Kuyt ile farkı 1’e indiren Liverpool’a ikinci gol için süre yetmedi ve kupayı İnzaghi’nin iki golüyle İtalyan Milan takımı kazandı.

Maç sonrasında ise gözler Maldini’deydi. UEFA Başkanı Michel Platini’den kupayı almak için hazırlanan kaptan hiç acemilik yaşamadı; zira bu onun 5. Şampiyonlar Ligi zaferiydi ve bu başarısıyla da tarihe geçme başarası gösterdi. Ayrıca Milan bu kupayı 11. kez İtalya’ya götürerek bu alanda lider olan İspanya’yı da yakalamış oldu.

Murat ULUDAĞ - iyibilgi.com



Bu haber 342 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,816 µs