En Sıcak Konular

Suat Kılıç'tan şike haberleri uyarısı

22 Temmuz 2011 17:05 tsi
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şike soruşturması haberleriyle ilgili uyarı yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, devam eden şike soruşturmaları ile ilgili taraftarlardan spekülatif haber ve yorumlara itibar edip yanlış cereyanlara kapılmamalarını istedi.


İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın elindeki dosyaları Türkiye Futbol Federasyonu'na intikal ettirdiğini hatırlatan Kılıç, "Bu noktadan sonra gerek yargının gerekse Türkiye Futbol Federasyonu'nun çok da aceleye getirmeden en sağlıklı değerlendirmeyi en doğru kararlarla ortaya koyması temel arzumuzdur." dedi.

Bahse konu kulüplerin Türkiye'nin köklü kulüpleri olduğunu ifade eden Kılıç, "Dolayısıyla bu kulübün arkasındaki camianın ve taraftar kitlelerinin incitilmemesine özen gösterilmeli." şeklinde konuştu.

Siyasilerin ve medya mensuplarının da yayın ve yorumlarında dikkatli olmasının bir zaruret olduğunu belirten Kılıç, şöyle devam etti: "Bekleyeceğiz, kararı hep birlikte göreceğiz. Bu karar şekilleninceye kadar da Türk yargısına, adalete güvenmeyi hepimiz öğreneceğiz. Bu süreçte yapılan spekülatif haber ve yorumlara hiçbir taraftar gurubunun itibar etmemesini, inanmamasını ve bunlar istikametinde yanlış bir cereyan içerisine girmemesini kendilerinden arzu ediyorum."

MERSİN'E 500 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, açılıştan önce düzenlenen basın toplantısında ise 2013 yılında yapılacak Akdeniz Oyunları nedeniyle Mersin'e 500 milyon liralık yatırım yapılacağını söyledi.

"Akdeniz oyunları kapsamında Mersin'e kazandıracağımız olimpiyat köyü, tesisler, alt yapıların bakım onarım maliyetlerinin hükümetimize olan maliyeti 500 milyon lira." diyen Kılıç, şöyle konuştui: "Mersin'de eski yapıları restore ederek 3-5 yıllık idare edecek şekilde Akdeniz Oyunlarını da aradan çıkarabilirdik. Ancak biz yeni binalar, tesisler inşa ederek Mersin'in çeyrek yüzyıllık spor ve alt yapısını karşılamaya karar verdik. Bu karar Başbakan Erdoğan'ın almış olduğu bir karardır. Organizasyon öncesi ve sonrası Başbakanımızın eli Mersin'in üzerinde olacaktır."

Kılıç, organizasyon nedeniyle Mersin'e dev bir futbol sahasının yanında 7 bin 500 kişilik spor solonu ile çok sayıda tesis yapılacağı bilgisini verdi.

(CİHAN) 

Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,830 µs