En Sıcak Konular

Norveç: Huzur bozuldu

22 Temmuz 2011 17:05 tsi
Norveç: Huzur bozuldu Norveç'in başkenti Oslo'nun merkezinde patlama meydana geldi ve takiben gençlik merkezine başka bir saldırı gerçekleşti. Ölü ve yaralılar var. Norveç, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en zor anlarını yaşıyor. İşte görüntüler...

Norveç'in başkenti Oslo'nun merkezinde patlama meydana geldiği ve yaralananlar olduğu, hükümet binasının da zarar gördüğü bildirildi.

Norveç medyası, kaynağı henüz belirlenemeyen patlamanın hükümet merkezi yakınındaki büyük bir gazetenin binasında meydana geldiğini duyurdu.

Olay yerinde bulunan devlet radyosu NRK'nın muhabiri, "VG (gazete) binasının ve hükümet merkezinin pencere camlarının kırıldığını görüyorum. Sokakta insanlar kan içinde" dedi. 

Patlamada Başbakanlık dahil bazı kamu binalarında hasar meydana geldiği ve yaralananlar olduğu bildirildi.

Başbakan Jens Stoltenberg'in makamının da bulunduğu 17 katlı hükümet binasının ve yakınlarındaki diğer bakanlık binalarının çoğunun camlarının kırıldığını, Petrol Bakanlığında yangın çıktı. Başbakan Stoltenberg'in patlama sırasında makamında olmadığı belirtildi. Patlamanın nedeni henüz belirlenemezken bir binanın önünde parçalanmış bir otomobil enkazının görüldüğü kaydedildi.

NORVEÇ BAŞBAKANI: ÇOK BÜYÜK BİR SALDIRI

(Dünya Bülteni) Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg yaptığı açıklamada, bunun çok büyük bir saldırı olduğunu söyledi. Patlama sırasında makamında bulunmayan Norveç Başbakanı, hazırlıklı olunsa da böyle bir saldırının meydana geldiğini ve bunun üzücü olduğunu ifade etti. Bunun terör saldırısı olduğunu söylemek için erken olduğunu belirten Stoltenberg, bulunduğu yerin açıklanmaması için polise emir verdiğini dile getirdi. Öte yandan muhalefetteki Hıristiyan Halk Partisi'nden Geir Bekkevold, olayın, ''Norveç'te İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana meydana gelen en şiddetli eylem olduğunu'' belirtti.

GENÇLİK KAMPINA SİLAHLI SALDIRI

Norveç'in başkenti Oslo'nun merkezinde düzenlenen bombalı saldırıdan sonra iktidar partisinin gençlik kollarının toplantısında ateş açıldı. Saldırıda ölen ve yaralananlar olduğu belirtiliyor.

Norveç devlet televizyonu NRK, görgü tanıklarına dayanarak, Oslo dışında, bir adada düzenlenen gençlik kollarının yıllık toplantısında polis kıyafeti giyen bir kişinin ateş açtığını duyurdu.

Polis kıyafeti giyen kişinin Oslo yakınında yakalandığı açıklandı. Daha önce belirlenen takvime göre Başbakan Jens Stoltenberg'in de adaya gitmesinin öngörüldüğünü belirten polis, ayrıntılı bilgi vermedi.
İktidardaki İşçi Partisi'nin gençlik kollarının toplantısında 600'e yakın kişinin bulunduğu belirtiliyor.

Norveç, son dönemde El Kaide bağlantılı yerel gruplarla mücadele etmeye başlamıştı. 2 El Kaide şüphelisi yakalanarak hapse konulmuştu. İslamcı Kürt grubu Enser El-İslam'ın lideri Molla Krekar de daha önce sınırdışı edilmesi halinde Norveçli politikacıları hedef alacağı tehdidinde bulunmuştu. Bu tehditle ilgili Norveçli savcılar geçen hafta soruşturma başlatmıştı.

 

 



Bu haber 1,354 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,385 µs