En Sıcak Konular

Gorbaçov, Putin'in adaylığına karşı

22 Temmuz 2011 16:03 tsi
Sovyetler Birliği'nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in gelecek yıl mart ayında yapılacak devlet başkanlığı seçiminde üçüncü kez aday olmasına karşı olduğunu söyledi.

İngilizce yayın yapan "The Moscow Times" gazetesinde yer alan habere göre, Gorbaçov Almanya'nın Hannover kentindeki bir forumdaki konuşmasında, Putin'in kenti olan St. Petersburg'daki yakın çevresinin iktidarı kendi çıkarları için merkezileştirmek istediğini ileri sürerek, "Eğer insanları göz önünde bulundurmadan herşeyi denemeye kalkarsanız o zaman buradaki durum da liderlerin 20-30 yıl hüküm sürdüğü Afrika ülkelerinden farksız olur. Rusya'da St. Petersburg projesi (Putin'in yakın ekibinin iktidarı paylaşımı) artık sona ermiştir" dedi.

Putin'in tekrar Kremlin'e dönme yönünde tercih kullanmamasının daha iyi olacağını ifade eden Gorbaçov, "Eğer ben onun yerinde olsaydım devlet başkanlığı için yarışmazdım" diye konuştu.

Hukuk profesörü olan Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in iktidara çok az bir hükümet deneyimiyle geldiği için zor bir başkanlık süreci geçirdiğini kaydeden Gorbaçov, Putin döneminde getirilen "valilerin doğrudan atanması ve Rus parlamentosunun alt kanadı Duma seçim sistemi gibi demokrasiyi azaltan politikaları" Medvedev'in çok açık bir şekilde eleştirmesi gerektiğini vurguladı.

Gorbaçov, bugün en çok Rusya Federasyonu'ndaki mevcut seçim sistemi konusunda endişe duyduğunu belirterek, "Bu bana okul çağlarındayken dengesiz olan bir sandalyeyi ayaklarını azar azar keserek dengede tutmaya çalışan ancak sonunda ayakları tamamen kaybeden adamla ilgili şakayı hatırlatıyor" dedi.

Mihail Gorbaçov, "Yeni kuşak gençliğin Sovyetler Birliği döneminde eğitim alan en kötü, en ahlaksız ve en sinik kuşakla" yer değiştirmeye başladığını belirterek, "Bu yüzden Rusya demokrasi yolundaki ilerlemesini sürdürecek" ifadesini kullandı.

aa



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,496 µs