En Sıcak Konular

'Bir daha borç yapılandırması olmayacak'

22 Temmuz 2011 15:19 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM tatile girmeden önce Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırmasını gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Yararlanmak isteyenlerin başvurularını yapmalarını isteyen Yıldız, kamu alacaklarıyla ilgili bu hükümet döneminde bir daha borç yapılandırılması olmayacağını açıkladı.

Kayseri Şeker Fabrikası'nda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Yıldız, tarımsal sulamadan kaynaklanan elektrik borcu olan çiftçiler için kamu alacaklarının yapılandırılmasıyla ilgili yasanın iyi bir fırsat olduğunu belirterek, kamu alacaklarıyla alakalı bundan böyle başka bir yapılandırmaya gidilmeyeceğini, bu nedenle elektrik borcu olan çiftçilerin, bu fırsattan yararlanmaları tavsiyesinde bulundu. Tarımsal sulamalarda kullanılan elektrikle ilgili borcu bulunan çiftçilerin geçmiş dönemlerdeki talepleri üzerine, 42 tarımsal sulama kooperatifi ile oturup konuşulduğunu ve borçların faizlerinin silinmesiyle alakalı bir çalışma yapıldığını dile getiren Yıldız, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması kapsamında, tarımsal sulamadan kaynaklanan elektrik borcu bulunan çiftçilerin borçlarının da yapılandırmaya dahil edildiğini söyledi. Yıldız, "O nedenle, elektrik borcu olan çiftçilerimiz, ay sonuna kadar başvurularını yapsınlar. Borçların ödenmesiyle alakalı bu fırsatı iyi değerlendirsinler. " dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de, tarımsal sulamayla ilgili elektrik borcu olan çiftçilerle alakalı geçmiş dönemde de çalışmalar olduğunu hatırlattı. Borç yapılandırılmasında Kayseri'den bin 500 üreticinin elektrik borcu yapılandırıldığını hatırlatan Eker, "Borcunu Ödemiş olanlarla alakalı da bir çalışma yaptık ve özel bir tarife uyguladık. " şeklinde konuştu.

'Sektörlerarası Ortak Akıl Toplantısı'nda kentte tarım ve hayvancılık alanında yapılan çalışmaların ne aşamada olduğunu ortaya koyarak neler yapılabileceği üzerinde görüş alışverişinde bulunacaklarını kaydeden Eker, ilk değerlendirme toplantısını 3 yıl önce yaptıklarını, şimdi geçen sürede gelinen noktayı da değerlendireceklerini açıkladı. Bakan Eker, Kayseri Şeker Fabrikası'nda, işçilere hitaben yaptığı konuşmada da, 7-8 ay önce Kayseri Şeker Fabrikası'nda yaşanan soruşturma ve sonrasında yaşananları anımsatarak, "O zamanlar, fabrikada çalışan işçilerimiz endişeliydiler, yarın ne olacağını bilemiyorlardı. Ancak biz bakanlık olarak bir kayyum heyeti atadık ve o kayyum heyeti de bir yönetim oluşturdu. Allah'a şükürler olsun ki şimdi eskisinden daha iyi durumdayız ve geleceğe güvenle bakıyoruz. " dedi. Sektör temsilcileriyle yapılan toplantı, basına kapalı gerçekleştirildi.

cha



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,434 µs