En Sıcak Konular

'Ümit ederim bir daha hatalı karşılaşma olmaz'

22 Temmuz 2011 15:13 tsi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Samsun'un Havza ilçesinde 'dur' ihtarına uyulmaması sonucu yaşanan olayda, jandarmanın sorumsuz ve hesapsız bir eylem içinde olmadığını söyledi.

Şahin, "Şayet orada sorumsuz bir davranış içinde olmuş olsaydı ikinci kişi de ne yazık ki hayatını kaybetmiş olabilirdi. " dedi. Şahin, güvenlik hizmetinden sorumlu birimler kadar tüm yurttaşların da dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Ordu-Giresun Havaalanı temelinin atılması için uçakla Samsun Çarşamba Havaalanı'na gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti. Bakan Şahin, bugün hükümetin iki bakanı olarak Orta ve Doğu Karadeniz'e doğru bir seyahat gerçekleştirmek üzere Samsun'a geldiklerini söyledi. Şahin, valilikte yapılan görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Havza'da yaşanan üzücü olayın sorulması üzerine Bakan Şahin, "Önceki gece Havza'da saat 22. 30 sularında, maalesef başlangıcı ve mantığı, alandaki tedbiri itibariyle memnuniyetle belirteceğimiz bir anı, bir de sorunu yaşadık. Memnuniyet tarafı şudur, orada jandarmamız istihbaratını değerlendirerek tedbirini almıştır. Maalesef üzüntülü tarafı da şudur, bu tedbire terörist değil de terörist olduğu zannedilen şüpheli iki kardeş şahıs rastlamıştır. 'Dur' ihtarına uyamamıştır, panik yapmışlardır. Gece vakti bir duyum alınmıştır. O bölge teröristin geçiş güzergahıdır. Talihsiz bir şekilde onlar geçmişlerdir ve biri maalesef vefat etmiştir. Üzüldük. Başta jandarmamız üzüldü, biz üzüldük, Samsun üzüldü. Ama güvenlik hizmetinde güvenlikten sorumlu birimler kadar tüm yurttaşlar olarak bizim de dikkatli olmamızın gerekliliği bir kez daha ortaya çıkıyor. " şeklinde konuştu.

Yaşanan olayın talihsizliğine dikkat çeken Şahin, şöyle konuştu: "Orada talihsiz bir gün yaşandı ve taksirli bir eylemin jandarmamız tarafından işlendiğinin anlaşılması bakımından şunu söyleyebilirim. Orada jandarmamız hakikaten sorumsuz ve hesapsız bir eylem, davranış içinde olmuş olsaydı ikinci kişi de ne yazık ki hayatını kaybetmiş olabilirdi. Orada tedbire rağmen bir kardeşimiz, bir gencimiz hayatını kaybetmiştir. Kuşkusuz bu olay sonrası hukuk devletimiz adli takibatı başlatmıştır. Bundan sonrası yargının vicdani kanaatine ve takdirine göre sonuçlandırılacaktır. Her olayda olduğu gibi bu olayda da Samsun olarak, Türkiye olarak güvenlik konusunda vatandaş sorumluluğunun da gerektiğini ayrıca görüyor, fark ediyoruz. Yine jandarmamızın da polisimizin de gösterdiği dikkate biraz daha ilave etmesi gerektiğini de kuşkusuz bu olaydan çıkarıyoruz. Ümit ederim, bir kez daha bu tür olaylarla karşılaşmayız, hatalı karşılaşmalar olmaz. Gerçeğiyle karşılaşmak için de arkadaşlarımız nöbetlerinin, görevlerinin başında, sorumluluk alanlarında bekliyorlar. "

cha



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,557 µs