En Sıcak Konular

Yüzbinlerce Suriyeli bu Cuma yine sokaklarda

22 Temmuz 2011 14:28 tsi
Yüzbinlerce Suriyeli bu cuma yine Suriye'nin birçok şehrinde sokaklara taştı. Son bir kaç haftada yüzlerce kişinin öldüğü kuşatma altındaki Humus'ta bugün beş kişinin öldüğü belirtildi.

Suriye'deki gösteriler 5 ayında. Her cuma olduğu gibi bu cuma da yüzbinlerce Suriyeli sokaklara aktı. Suriye'nin tüm şehirlerinde gösterilerin yapıldığı belirtiliyor. Son bir kaç haftada yüzlerce kişinin öldüğü kuşatma altındaki Humus'ta bugün beş kişinin öldüğü belirtildi.

Deraa başta olmak üzere birçok şehirde bir kaç aydır gösteriler gece düzenleniyor. Beşşar Esad'ın gitmesini isteyen göstericiler, bu cumayı Humus halkına destek günü olarak ilan etti.

"Esad şeytan gibi davranıyor"

İngiliz Times gazetesinde Suriye'deki gelişmelere ilişkin bir başyazı dikkat çekiyor bugün. ''Her utanmaz, korkak despot gibi Beşir Esad'ın da en cesur olduğu nokta karşıtlarının zayıf, güçsüz ve savunmasız olduğu an'' ifadeleriyle başlayan başyazısında Times, Türkiye'de gazete için tercümanlık yapan bir Suriyelinin ülkesine döndükten sonra başından geçenleri aktarırken, ''Esad'ın haydutları kendisini bir internet kafeden alıp, gözlerini bağlayıp, uygar bir ülkede farelerin bile konulmayacağı bir hücreye atmışlar'' dedi.

Gerçek ismini gizleyip Hüseyin olarak tanıttıkları tercümanın yan hücrede kalanların işkence altında haykırışlarını dinlediği, mağdurların Esad'ı sevdiklerini söyleyene kadar işkence gördüklerini duyduğu anlatımlarını aktaran Times, ''Hüseyin de 'Esad benim tanrım' diyene kadar dövülmüş. Ancak en kof insan zorla sağlanan sadakatle kendini güçlü hissedebilir. Esad, şeytan gibi davranırken, karşıtlarına kendisini tanrı olarak nitelemeleri için zorballık yapıyor ' görüşlerini dile getiriyor başyazısında.

Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,774 µs