En Sıcak Konular

Bozdağ: Demokratik özerklik ilanı 'yok' hükmündedir

22 Temmuz 2011 13:49 tsi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, DTK'nın demokratik özerklik ilanıyla ilgili, "Kellem yekün yani yok hükmündedir." dedi.

Bozdağ, olayın siyasi, hukuki anlamda bir kıymeti olmadığını belirtti.MÜSİAD Başkanı Ömer Vardar ve beraberindeki heyet, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı Başbakanlık'ta ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Bozdağ, MÜSiAD'ın anayasa çalışmalarına önemli bir katkı sağladığını ancak siyasi partilere gittiklerinde önlerine öneri taslağı dahi koyan olmadığını söyledi.

Türkiye'nin yeni anayasayı hayata geçirmek zorunda olduğunu kaydeden Bozdağ, "Seçimden önce hem AK Parti olarak hem de diğer siyasi partiler milletimize yeni anayasa taahhüdünde bulundu. Bugüne kadar Meclis'teki siyasi partiler bir araya gelip yeni anayasa konusunda uzlaşıyla bir adım atma imkanı bulamadılar. O nedenle Meclis'te kısmi anayasa değişiklikleri yapıldı. En son 26 maddelik anayasa değişikliği belki bu konuda atılan en kapsamlı adım oldu." dedi.

Siyasi partilerin bu girişimden sora yeniden anayasa çağrısında bulunduğunu hatırlatan Bozdağ, seçim yaklaştığı için gerekenlerin yapılamadığını aktardı. "Umarım seçimden önce bütün partiler milletimize verdikleri sözü yerine getirir" temennisinde bulunan Bozdağ, yeni anayasanın milletin anayasasının olacağını ve bunun hep beraber yapılması gerektiğini vurguladı.

"TERÖR SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN SİYASAL BİRLİĞİ SAĞLAMALIYIZ"

Türkiye'nin terör sorununu Kürt sorununu çözdüğü zaman kendi içerisinde yaşanan sorunları çözeceğinin belirten Bozdağ, ülkenin enerjisini başka alanlara yönelttiği zaman bugünden daha güçlü bir Türkiye'nin ortaya çıkacağını belirtti.

Türkiye'nin terörle mücadelesinin uzun zamandır sürdürdüğüne değinen Bozdağ, "Bizim bu mücadeleyi aşmamız mümkün. Türkiye'nin bu gücü var. Ama bunun için de bizim birlik olmamız lazım. Nasıl birlik olacağız? Siyasal birliğimizin olması lazım." şeklinde konuştu.

Bir terör saldırısının ardından siyasi partilerin iktidara saldırdığını ve yapılan terör saldırısını siyasi partilerin 'enstürman' olarak kullandığını ifade eden Bozdağ, "Veyahut bir terör saldırısı olduğu zaman teröre karşı birlik olmak yerine iktidara karşı 'tek yumruk', iktidara vurma yolunu yeğlerse o zaman terörün istediği olur." ifadelerini kullandı. 'Analar ağlamasın Mehmet'ler ölmesin' diye iktidarın elini taşın altına koyduğunu vurgulayan Bozdağ, diğer partilerin de elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Bir gazeteci, DTK'nın demokratik özerklik ilanını hatırlatması üzerine Bozdağ, "Eskilerin ifadesiyle 'kellem yekün' yani yok hükmündedir." yanıtını verdi. Olayın siyasi hukuki anlamda kıymeti olmadığını vurgulayan Bozdağ, "Türkiye de milletin birliğini milletin beraberliğini ve birlik içerisinde Türkiye'nin daha güçlü olacağına inanıyorum." şeklinde devam etti. Hak ve hürriyetler adına bugüne kadar önemli adımlar attıklarını ifade eden Bozdağ, insanları ayırmaya yol açan her türlü adımı doğru bulmadıklarını ve onların bir kıymeti olmadığını düşündüğünü ifade etti.

MÜSİAD BAŞKANI VARDAN: ANAYASA İÇİN MUTABAKAT SAĞLANMALI

MÜSİAD Başkanı Ömer Vardan ise 12 Haziran seçimlerinden sonra hükümetin yeniden görev gelmesinin istikrar açısından önemli olduğunu söyledi. Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirten Vardan, bu anayasa için muhalefetin de hükümete destek vermesi gerektiğini söyledi.

cihan



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,890 µs