En Sıcak Konular

Elektrikte tüketim rekoru

22 Temmuz 2011 12:14 tsi
Artan sıcaklık, klima sektörünü hareketlendirirken elektrik tüketimini de zirveye taşıdı.

Özellikle klimaların yaygın şekilde kullanılmasına işaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Yaz aylarında artan ihtiyaçların da etkisiyle önceki gün 715 milyon kilovat saat elektrik tüketildi. Bu Cumhuriyet tarihinin en yüksek miktarı oldu" dedi. Bakan Yıldız, Manisa Alaşehir'deki jeotermal arama kuyusun açılışının ardından sektördeki gelişmeler hakkında bilgi vererek, şöyle konuştu: "Elektrik enerjisindeki arz güvenliğine yönelik büyüme son bir yılda yüzde 11'ler civarında gerçekleşti.

Arz güvenliği ile alakalı Türkiye'nin büyümesi son bir yılda elektrikte yüzde 11'ler civarında tahakkuk etti. Herhangi bir sıkıntımız yok şükürler olsun. Bu yaz günlerinde ihtiyaç arttı. Önceki gün cumhuriyet tarihinin en yüksek değeri 715 milyon kilovat saat ile gerçekleşti. Bu oran, bir önceki yılın büyüme rakamlarına baktığımız zaman, yüzde 11'lere karşılık geliyor. İster Avrupa'da, dünyada kriz olsun, reel sektör açısından baktığımızda bunu karşılayabilecek arz güvenliklerine sahibiz."

Süreç devam ediyor

Taner Yıldız, Manisa ve İzmir'in elektrik dağıtım ihalesinin 25 Temmuz'a kadar uzatılmasına ilişkin süreç hakkında şöyle konuştu: "Bir çok firmanın yanı sıra Gediz Elektrik A.Ş'nin de katıldığı 10.8 milyon dolarlık ihale yapıldı. Eğer birinci firmalar değerlendiremiyorsa, ikinci firmalar, değerlendirecek."

Özel sektöre doğalgaz uyarısı yapılacak

Doğalgaz lisansları ve fiyatlandırmasıyla ilgili pazartesi günü toplantı yapacaklarını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Siz doğalgaza müracaat etmeyin demeyiz. Ancak bakın ileriye dönük konu şu doğalgaz fiyatı artması halinde santrallerin yerli kaynaklarla rekabeti kolay olmayacak deriz" açıklamasını yaptı. Yıldız, "Piyasanın sağlıklı oluşabilmesi için gerçek yatırım yapacakların lisans müracaatında bulunması gerekiyor" dedi.

sabah



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,494 µs