En Sıcak Konular

Somali’li çocuklar açlıktan ölmesin…

22 Temmuz 2011 11:18 tsi
Yardımeli Derneği, son yılların en büyük felaketinin yaşandığı Somali'deki kuraklık ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

İşgal ve çatışmalar içinde olan Somali, kuraklık sonucu büyük bir kıtlık ve açlık çekmektedir. Somali halkı bununla imtihan edilirken, bizler de insanlık vicdanı da Somali halkı ile imtihan edilmektedir.

Çatışma, kuraklık ve kıtlığın en baştaki mağdurları bebekler, çocuklar, yaşlılar ve kadınlar olmaktadır. Somalideki yürek burkan görüntüler, yapılan yardım çağrıları tüm insanlığın vicdanına yapılan bir çağrıdır.

Hergün ülkenin özellikle orta ve güney kısmından onbinlerce kişi bu zor şartlardan Habeşistan’a, Kenya’ya ve Cibuti’ye göç etmektedir. Sınır boylarında ağır yaşam koşullarlı altında yüzbinlerce Somalili mülteci yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadırlar.
Somali’deki kıtlık bölgelerine ve Habeşistan, Kenya mülteci kamplarında yaşayan çocukların hayatta kalabilmesi için , insanların yardımlarına ihtiyaç duyulmaktadır.

Yardımeli Derneği, doğal afet, savaş, işgal, mültecilik, açlık ve yoksulluğun yaşandığı bölgelere hayır ve şefkat köprüleri oluşturmaya gayret etmektedir.

Somalili Çoçuklar Açlıktan Ölmesin diyerek yola çıktık. Bu kapsamda Dernek Genel Koordinatörü Sn.Osman İlhan bölgeye hareket etmiştir.Bölgede yapılacak inceleme ve araştırmalar neticesinde, birlikte çalıştığımız partner kuruluş El-Birr Derneği ile birlikte, Somalili mağdur ve muhtaçlara, çocuklara, bebeklere, yaşlılara, kadınlara ve mülteci kamplarında yaşanlara yönelik yardımları organize etmektedir.

Yapılacak yardımlar, mesafe ve ulaşım zorlukları nedeni ile tamamen nakit yapılmalıdır. Toplanan nakdi yardımlar, bölgeye en yakın merkezlerden ihtiyaç maddelerine dönüştürülerek Somali de açlık çeken ailelere ulaştırılacaktır.

Tüm halkımızı Somalili insanların yanında olmaya , desteklemeye, yardımda bulunmaya davet ediyoruz.

‘Somali’de açlıktan çocuklar ölmesin’ diyorsanız, soframızdaki çeşit çeşit yemeklerimizinden birini eksiltmeye var mısınız?

Yardımeli Derneği irtibat : 0212 541 48 00 pbx

www.yardimeli.org.tr

Dr.Sadık Danışman

Yönetim Kurulu Başkanı



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,184 µs