En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'na istifa şoku!

22 Temmuz 2011 10:27 tsi
Kılıçdaroğlu'na istifa şoku! Kemal Kılıçdaroğlu’na kızan Belediye Başkanı Mehmet Güven CHP’den istifa etti...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun amacının partiyi ele geçirmek olduğunu savunan 40 yıllık CHP’li Erzin Belediye Başkanı Mehmet Güven partisinden istifa etti. Yemin krizini çıkaran CHP’yi sert bir dille eleştiren Güven, partinin halkçı kimliğini kaybettiğini öne sürdü.

Hatay’ın Erzin ilçesinde üç dönem CHP’den belediye başkanı seçilen Mehmet Güven, 40 yıldır çeşitli kademelerde görev yaptığı partisinden istifa etti. İstifasına gerekçe olarak partinin kötü gidişatını gösteren Güven, 25 yıldır sürdürdüğü CHP Hatay Kurultay Delegeliğinden de istifa etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderme yapan eski CHP’li Mehmet Güven, Kılıçdaroğlu’nun göreve gelmesiyle partide düzenin bozulduğunu savundu. Parti içinde yapılan tasfiyeyi eleştiren Güven, ‘‘Parti, yıllarca sahip çıkanlara değil de, partiye sonradan intikal edenlere sahip çıktı. Deniz Baykalcıların tamamen kökünü sildiler. Siyaseti hafife almaya başladılar, örgütten uzaklaştılar. Böyle partide siyaset yapmak istemiyorum.’’ dedi.

Erzin’de 15 yıl belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan eski CHP’li Güven, CHP’nin son dönemlerde halkçı kimliğini kaybettiğine vurgu yaptı. ‘’Birbirini sevmeyen bir toplum, milleti de sevemez’’ diyen Güven, eski genel başkan Deniz Baykal’a yakınlığının şimdiki yönetimce hoş karşılanmamasını istifasına gerekçe gösterdi. Güven’in bir başka gerekçesi de 24. dönem milletvekilliği seçimlerinde CHP’den milletvekili aday adayı olduğu halde aday listesinde gösterilmemesi. Güven, istifa dilekçesini önce parti genel merkezine gönderdi, ardından ilçe başkanı Ali Sarar’a verdi. (CİHAN)





Bu haber 954 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,098 µs