En Sıcak Konular

İngiliz Başbakanı kendini savunuyor

20 Temmuz 2011 15:43 tsi
İngiltere'deki telekulak skandalı hakkında Başbakan Cameron da Meclis'e açıklama yapmak zorunda kaldı. Cameron, kendini savundu

İngiltere Başbakanı David Cameron kamuoyunu haftalardır meşgul eden telefon dinleme ve polise rüşvet skandalı konusunda mecliste milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Başbakan, skandalın halkın medya, polis ve siyasetçilere güvenini sarstığını belirterek, başlatılan iki ayrı soruşturmayla bu güveni yeniden tesis etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Avustralyalı işadamı Rupert Murdoch'a ait News of the world gazetesinin 2000-2003 yılları arasında polise rüşvet vererek dört bine yakın kişinin telefonlarını dinlediği ortaya çıkmıştı.

Bu dönemde gazetenin genel yayın yönetmeni olan Andy Coulson'un basın danışmanı olarak atanması Cameron'ı zor durumda bıraktı.

Skandalın ardından danışmanlıktan istifa eden Coulson soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve kefaletle serbest kalan 10 kişiden biri.

Cameron, parlamentonun olağanüstü oturumunda, suçsuz olduğunu belirten Andrew Coulson'ı danışman yapma kararını savundu ve o dönemde aldığı bu kararın yanlış olduğunu gösteren hiçbir işaret olmadığını ancak şimdi bunun hata olduğunu söyledi.

Başbakan bununla birlikte, Coulson'ın kendisini yanlış yönlendirdiğinin ortaya çıkması durumunda özür dileyeceğini ifade etti.

David Cameron, şimdi muhalefette olan eski İşçi Partisi hükümetlerini medyayla ilişkiler konusunda şeffaf olmamakla suçladı.

Skandalın odağında News of the World gazetesinin siyaset ve şöhret dünyasının önde gelenlerinin yanısıra isimleri bir şekilde haberlere yansıran kişilerin -örneğin cinayet kurbanlarının ve yakınlarının- cep telefonu mesajlarına polise rüşvet vermek suretiyle sızdığı iddiası var.

Bu yönde bir suçlama geçmişte de gündeme gelmiş, fakat münferit birkaç vaka olarak geçiştirilmişti.

Ancak en son açılan soruşturmada binlerce kişinin telefonlarının dinlendiği belirlendi.

Kaynak: BBC

Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,414 µs