En Sıcak Konular

Üç kurumdan ortak mesaj

19 Temmuz 2011 18:42 tsi
Üç kurumdan ortak mesaj MİT, Jandarma ve Emniyet'ten birlik mesajı.

Eskişehir Valiliği'nden Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Kılıçlar, görevi, vekaleten yürüten İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Demirer'den devraldı.

MİT, Jandarma ve Emniyet'in üst düzey yönetimi Emniyet Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen törende bir araya gelerek adeta birlik mesajı verdi. Törende; İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de yer aldı. Güvenlik bürokrasisinin birlik mesajı verdiği devir teslim törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Mehmet Niyazi Tanılır ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan üst düzey komutanlar katıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde tören mangası ile karşılanan Kılıçlar, yaptığı konuşmada, sosyal yaşamın en önemli unsurlarından biri olan huzur ve güvenin tesisinin temeli emniyet teşkilatı bünyesinde görev almanın onurunu yaşadığını söyledi. Mülki idare amiri olarak görev yaptığı alanlarda birlikte çalıştığı, özverisine ve azmine ortak olduğu emniyet teşkilatının başında bulunmanın kendisi için gurur vesilesi olduğunu dile getiren Kılıçlar, ''Polis olarak bize düşen görev, günümüzün bilgi birikimi ve teknolojisini kullanarak dünya standartlarında, diğer ülkelere de örnek olacak bir güvenlik hizmeti geliştirip sunmaktır.'' dedi.

Son yıllarda polisin daha nitelikli personele sahip olması, önleyici polislik yaklaşımını benimsemesi ve operasyonel gücünü arttırmasına bağlı olarak toplumda güven tesis edildiğine dikkat çeken Kılıçlar, bu durumun doğrudan vatandaşımızın memnuniyetine yansıdığını belirtti. Kılıçlar, "Geçmişte çok büyük başarılara imza atan polis teşkilatımızla birlikte, görevi başladığım bugünden itibaren, bu başarı grafiğini arttırarak devam ettireceğimize ve teşkilat mensuplarımızla birlikte her türlü zorluğun üstesinden geleceğimize inancım tamdır.'' dedi.

Polisin, suç ve suçlularla mücadelede demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeyeceğinden herkesin emin olması gerektiğini ifade eden Mehmet Kılıçlar, teşkilat olarak asayiş ve huzur ortamının sağlanıp korunması için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti. Kılıçlar, teşkilat olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletin güvenliğinden sorumlu diğer tüm birimler ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla uyum ve koordinasyon içinde çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar, polisin moral ve motivasyonunu artıracak her türlü iyileştirmenin yapılmasına yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Dikmen'deki yerleşkesinde düzenlenen törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Adalet ve Kalkınma Partisi Mardin Milletvekili Muammer Güler ile Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgenaral Fikret Demirtaş, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş ile İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Bu haber 969 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,414 µs