En Sıcak Konular

Atina'da İsrail'e protesto

19 Temmuz 2011 17:25 tsi
İsrail'in uluslararası sularda Gazze filosundaki gemiye müdahalesi bugün Atina'da protesto edilecek.

Atina'da bugün saat 19:00'da yapılacak bir gösteri ile İsrail askerlerinin Gazze filosundaki Fransa gemisine müdahalesi protesto edilecek.

Fransa bandıralı Onur-Al Karame gemisinde aralarında Yunanistan organizasyon heyeti başkanı Vangelis Pissias'ın da bulunduğu 16 yolcu bulunduğu ifade edilirken, İsrail'in gemiye Gazze'nin 50 mil açığında uluslararası sularda el koyduğunu belirtildi.

İsrail'in bir kez daha Kuzeydoğu Akdeniz'in şerifi rolünü üstlendiği belirtilen açıklamada, Filistin'e dış desteğin ulaştırılmasını engellemek için uluslararası hukuku tekrar ihlal ettiği belirtildi.

Yunan hükümetinin İsrail dostu yaklaşımını da geçerek "kraldan daha kralcı" duruşa sahip olduğu savunulan açıklamada, Atina'nın İsrail ve Amerikan hükümetleri tarafından takdir edildiği kaydedildi. Yunan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın Ramallah'ta protesto edildiği de hatırlatıldı.

Yunan hükümetinden uluslararası sularda seyreden gemiye Tel Aviv tarafından yapılan askeri müdahaleyi kınamak yerine, acilen yolcuların ve özellikle Yunan vatandaşı Prof. Dr. Vangelis Pissias'ın hayatını koruması istendi.

Yunanistan "Gazze için bir gemi" organizasyon heyeti, Yunan vatandaşlarını bugün saat 19:00'da, İsrail'in hukuksuz müdahalesini protesto etmek ve Filistin halkına dayanışma mesajı göndermek için Atina'daki Sintagma Meydanı'nda toplanmaya davet etti.

Yunanistan Siriza Partisi, sabah saatlerinde yayınladığı mesajda, Yunan hükümeti, AB hükümetleri, nAvrupa Parlamentosu ile dünya kamuoyuna bir çağrıda bulunarak, geminin Gazze'ye ulaşması ile yolcuların can güvenliğini sağlamalarını istemişti.

Özgürlük Filosu-2 gemilerinin Yunan limanlarından Gazze'ye hareket etmelerine izin vermeyen Atina'dan son gelişmeye ilişkin şimdiye kadar henüz bir açıklama yapılmadı.

Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,405 µs