En Sıcak Konular

İngiltere, okullardaki şiddeti "dayakla" durduracak

19 Temmuz 2011 14:40 tsi
İngiltere Eğitim Bakanlığı, yayınladığı yeni bir yönetmelikle, gerektiğinde öğrencilere "hafifçe" dayak atılabilmesinin önünü açtı. Devlet okullarında şiddetin önüne geçilememesi, bakanlığın böyle bir karar almasına neden oldu.

Okullardaki şiddetin önüne geçmek için Eğitim Bakanlığı, öncekilere nazaran öğretmenlere daha çok yetki veren 600 sayfalık yeni bir yönetmelik hazırladı. Yeni yönetmelikte dikkat çeken en önemli maddelerin başında, öğretmenlere gerektiğinde öğrenciye makul bir şekilde "dayak atma" ve "darp etme" yetkisini vermesi geliyor. Yeni uygulamada öğretmenler ayrıca, öğrencileri şikayet etmek için polis çağırabilecek ve alkol, uyuşturucu şüphesiyle öğrencinin çantasını karıştırabilecek. "Aşırı şiddet uyguladığı iddia edilen öğretmen görevinden hemen alınmaz" maddesi ise yeni yönetmelikte suistimale en açık karar olarak yorumlanıyor.

Yeni yayınlanan bu yönetmelikte, öğretmenler sınıfın tek hakimi olacak ve gerektiğinde öğrencilere "makul ölçüde" dayak atabilecek. Telegraph gazetesinin yayınladığı bir araştırma raporuna göre, 21 bin devlet okulunda her gün yaklaşık bin öğrenci, öğretmenlerine sınıf içinde veya dışında kötü muamelede bulunduğundan dolayı disiplin suçu alarak okuldan uzaklaştırılıyor.

Geçtiğimiz yıl öğrencilerin saldırılarında 42 öğretmenin yaralandığı kaydediliyor. Yapılan diğer bir araştırma sonucu bu şiddet olaylarını doğrular nitelikte. Araştırmada, öğrencilerin öğretmen ve diğer okul personeline yönelik yaptığı saldırıların son beş yılın en üst düzeyine ulaştığı kaydediliyor. Uzmanlar bunun sebebi olarak, öğretmenlerin otoriteyi sağlamak için ellerinde hiçbir yetkinin bulunmamasını gösteriyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan İngiltere Eğitim Bakanı Nick Gibb, yeni yönetmeliğin öğretmenlerin kendine olan güvenlerini arttıracağını ve bunun derslerde disiplin ortamının sağlanmasına yardımcı olacağını belirtti. Öğretmen Sendikası Başkanı Charlie Taylor ise öğretmenlerin kötü davranışların önüne geçmek için yönetmelikten güç alacaklarını savundu.

Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,139 µs