En Sıcak Konular

Filistin için Türkiye'de önemli konferans!

19 Temmuz 2011 13:10 tsi
Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, İkinci Filistinli Büyükelçiler Konferansı'nın İstanbul'da düzenlenmesinin nedeninin 'Filistin'i tanıma kampanyasını Türkiye'de başlatmak ve Türkiye'nin desteğini ve duruşunu yansıtmak olduğunu' söyledi.

Maruf, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye ziyareti, 22-25 Temmuz'da düzenlenecek Dünyadaki Filistinli Büyükelçiler Konferansı ve 4. Filistin Kültür Haftası Etkinlikleri ile ilgili bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenledi.

Mahmud Abbas'ın 21-23 Temmuz'da Türkiye'de olacağını söyleyen Maruf, Abbas'ın Türk yetkililerle temaslarda bulunacağını ve 23 Temmuz'da da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceğini kaydetti.

Erdoğan ile Abbas'ın, 23 Temmuz'da Filistinli Büyükelçiler Konferansı'nın açılışını yapacağını belirten Maruf, açılıştan sonra Abbas ile Erdoğan'ın baş başa görüşeceğini söyledi.

Büyükelçi Maruf, İkinci Filistinli Büyükelçiler Konferansı'nın, Filistin'in Eylül'de BM'ye tam üyelik başvurusu öncesinde büyük önem taşıdığını belirterek, konferansa dünyadaki tüm Filistin Büyükelçilerinin katılacağını kaydetti.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El Maliki'nin başkanlık edeceği konferansa, Filistin İçişleri Bakanı, Ekonomi Bakanı ve çok sayıda Filistinli yetkili katılacak.

Maruf, ilki 2006'da düzenlenen konferansın Türkiye'de yapılmasının nedeninin, "Filistin'i tanıma kampanyasını İstanbul'da başlatmak" olduğunu söyledi. Büyükelçi, bunun Türkiye'nin desteğini ve duruşunu da yansıtacağını kaydetti.
    
-"(BAŞBAKAN KRİZİNİ) EYLÜL'DEN SONRAYA ERTELEYEBİLİRİZ"
    
Büyükelçi Maruf bir soru üzerine, Filistin'de hükümet kurma sürecinin de gündemlerinde olduğunu belirterek, Abbas'ın geçen ay yaptığı ziyarette bu konuyla da ilgili görüşmelerde bulunduğunu kaydetti. Sorunun, başbakan atanması konusunda olduğunu ifade eden Maruf, birinci amaçlarının "uluslararası toplumda karşı çıkılmayacak bir hükümet kurmak" olduğunu söyledi.

Abbas'ın Feyyad konusunda ısrarlı olduğunu kaydeden Maruf, "Selam Feyyad dışında bir ismin başbakanlığa gelmesi durumunda, ABD'nin de tavır gösterebileceğini" belirtti.

Büyükelçi Maruf, Hamas'ın bunu kabul etmemesi durumunda konunun "Eylül'den sonraya da ertelenebileceğini" kaydederek, BM'ye tam üyelik başvurusunu sorunsuz bir şekilde yapmanın daha uygun olacağını söyledi.

Maruf, Büyükelçiler Konferansı'nın Büyükelçiler için düzenlendiğini ve toplantıya Hamas dahil herhangi bir parti ya da örgütün temsilcilerinin katılmayacağını belirtti.

BM'ye tam üyelik başvurusu hakkında da konuşan Maruf, BM Güvenlik Konseyi tavsiyesi olmadan tam üyelik olmayacağını, bunun yerine konunun Genel Kurul'a götürülebileceğini, ancak bu süreçte de Güvenlik Konseyi onayı olmadan tam üye olunamadığını hatırlattı.

Uluslararası desteğe ihtiyaçları olduğunu kaydeden Maruf, şu anda kendilerinin BM Güvenlik Konseyi'ne mi yoksa Genel Kurul'a mı başvuru yapılacağı konusunda karar alma sürecinde olduklarını söyledi.
    
-FİLİSTİN KÜLTÜR HAFTASI ETKİNLİKLERİ
    
Büyükelçi Maruf, 4. Filistin Kültür Haftası Etkinlikleri'nin bu yıl 23 Temmuz'da İstanbul'da başlayacağını ve daha sonra Şanlıurfa'da düzenlenecek etkinliklerle süreceğini kaydetti.

26-28 Temmuz tarihlerinde Şanlıurfa'da düzenlenecek etkinliklere, Türk Dışişleri Bakanlığı, TİKA, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği ile Belediyesi'nin destek verdiğini belirterek, herkesi aralarında görmek istediklerini söyledi.

aa



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,367 µs