En Sıcak Konular

Yargıda ikinci paket için düğmeye basıldı

19 Temmuz 2011 10:10 tsi
Adalet Bakanlığı'nın çalışmalarını başlattığı ikinci yargı paketinin taslağı hakim ve savcıların yanı sıra, avukat ile vatandaşların önerileriyle biçimlenecek.

Adalet Bakanlığı, yargının en büyük sorunlarından biri olan davaların uzaması ile ilgili olarak yargı hizmetlerinin hızlandırılması amacıyla geçen Mart ayında çıkarılan yasadan sonra ikinci paket için düğmeye bastı. Seçim dönemi nedeniyle görevini bağımsız bakan Ahmet Kahraman’a bırakan Sadullah Ergin yeni kabinede de Adalet Bakanlığı görevine getirildikten sonra başlatılan ilk kanun taslağı çalışması yargının hızlandırılmasına yönelik taslak çalışması oldu. Çalışma, yargı hizmetlerinin hızlandırılması amacıyla çıkarılan ve 31 Mart 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6217 sayılı kanunun ihtiyacı tam olarak karşılamaması nedeniyle ikinci bir kanun hazırlığı başladı.

Bakanlıktan hakim ve savcılar ile vatandaşlara yönelik yapılan duyuruda, “Bugün yargı hizmetlerinin hızlandırılması, etkin ve verimli bir hale getirilmesi için ikinci bir paketin hazırlanması ihtiyacı, geçerliliğini korumakta ve böyle bir paketin öncelikli olarak kanunlaşması planlanmaktadır” denildi. İlk kanunun yargı aktörleri tarafından ortaya konulan görüşler, HSYK (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu) tarafından yapılan “Yargıda Durum Analizi ” toplantılarında kürsü hâkim ve savcılarının yaptıkları öneri ve tespitler ve kamuoyunda bu konuda yapılan tartışmalarda ortaya konulan görüş ve önerilerden yararlanıldığı belirtildi.

Tartışma forumu açıldı

Bakanlık duyurusunda uygulamada yer alıp mevzuatı somut olaya uygulayan ve her türlü problemle birinci elden karşılaşan hâkim ve savcıların yargı hizmetlerinin hızlandırılması, etkin ve verimli hale getirilmesi konusunda ortaya koyacakları görüş, değerlendirme ve öneriler kanun yapım çalışmalarına ışık tutacağı ifade edildi. Bu amaçla UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) içerisinde bir tartışma forumu açıldığı belirtilen duyuruda burada toplanacak görüş ve önerilerin, ikinci paketin hazırlanmasında temel teşkil edeceği kaydedildi. Bakanlık ayrıca avukatların ve vatandaşların da idare hukuku, ceza hukuku ve özel hukuk alanında karşılaştıkları problemler doğrultusunda öneride bulunabilmeleri için de internet sitesine bir başvuru formu koydu.

vatan



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,480 µs