En Sıcak Konular

Miroğlu'ndan DTK'lılara can alıcı soru

19 Temmuz 2011 08:17 tsi
Miroğlu'ndan DTK'lılara can alıcı soru 

"İki aşiret arasındaki çatışmada bile bu ölümler yaşansaydı yas ilan edilirdi"

Kürt aydın Miroğlu, Silvan baskını ve aynı gün DTK’nın aldığı Demokratik Özerklik kararını eleştirdi. Miroğlu 800 delegenin en azından yas ilan edebileceğini kaydetti.

KÜRT aydını Orhan Miroğlu,DiyarbakırSilvan’da 13 askerin şehit olmasının ardından DTK’nın özerklik ilanına tepki göstererek, “DTK’lılar Silvan’dan gelen haberi alınca acaba ne hissettiler? İki aşiret arasındaki çatışmada bile bu ölümler yaşansaydı, hayat durur, ölenlerin kimler ve hangi aşiretten olduğuna bakılmaksızın yas ilan edilirdi” dedi. Taraf gazetesindeki köşesinde değerlendiren Miroğlu’nun yazısında şu ifadeler dikkat çekti:

Silvan Kürt sorununda milad

Kürt sorununda yaşanan aslında tam olarak bir yol ayrımı. Silvan eylemi, yeni bir stratejinin hayata geçirilmesinden başka bir şey değil. Eylemin gerçekleştiği gün, Diyarbakır’da ilan edilen demokratik özerklik, yeni stratejınin üstünde yürüyeceği paradigmayı da gösteriyor. Silvan bu bakımdan yolunda giden bir siyasi çözüm sürecinde, Habur gibi sıradan ve telafisi mümkün bir yol kazası filan değil. 1984 Eruh ve Şemdinli baskını nasıl ki bir milatsa, Silvan da, yeni bir milattır. .. Kürt ulusal psikolojisi, şiddet kültüründen besleniyor ve şiddetin vazgeçilmezliği üzerine üretilen ideolojik kabullerle hayat buluyor. O kadar ki, bir günde yirmi kişinin öldüğü bir eylem karşısında, sadece üzüntü beyan ediliyor, ama bu büyük acı bile siyasi kararlarda herhangi bir duraklamaya yol açmıyor.

Aşiret bile yas ilan ederdi

DTK’nin sekiz yüz delegesi, toplandıkları o salonda, Silvan’dan gelen haberi aldıklarında acaba ne hissettiler? Acaba delegelerden hiçbiri, bu kongre, Kürt hareketini yol ayrımına taşıyacak bir kararı böyle bir günde almamalı, ama, bunun yerine iki gün yas ilan etmeli diyebildi mi hîç sanmıyorum. İki aşiret arasındaki çatışmada bile bu ölümler yaşansaydı, hayat durur, ölenlerin kimler ve hangi aşiretten olduğuna bakılmaksızın yas ilan edilirdi.”

star



Bu haber 1,290 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,528 µs