En Sıcak Konular

Erdoğan, bu ülkeye ev sahibi olarak gidiyor

19 Temmuz 2011 08:13 tsi
Erdoğan, bu ülkeye ev sahibi olarak gidiyor 

Erdoğan'ın bugün başlayacak KKTC ziyareti öncesi Ada'da heyecan dorukta. Dışişleri Bakanı Özgürgün, 'Sayın Başbakan, misafir olarak değil ev sahibi olarak geliyor' dedi.

KKTC'de ocak ayında yaşanan Türkiye karşıtı eylemlere tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Ülkemizden beslenenlerin bu yola girmesi manidar' sözleriyle gerilen ikili ilişkiler normalleşiyor. Kamuoyunda 'Besleme krizi' olarak bilinen gerilim, Erdoğan'ın KKTC'ye yapacağı ziyaretle 'Tek yürek' sürecine girecek. Erdoğan, 12 Haziran seçimleri sonrası ilk yurtdışı ziyaretini bugün KKTC'ye yapıyor. Akşam saatlerinde Ada'ya gelmesi beklenen Erdoğan, Ercan Havalimanı'nda törenlerle karşılanacak. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak olan Erdoğan, yarın ise 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerini izleyecek. Daha sonra 'miting' havasında hazırlanan programlara katılacak olan Erdoğan, Türkiye'deki gibi toplu açılışlar yapacak ve halka hitap edecek. Erdoğan bir düğmeye basarak, aynı anda Bafra'daki Nuh'un Gemisi otelini, Lefkoşa'daki sosyal konutları, Magosa'daki tersanenin yüzer havuzunu, Güzelyurt'taki tesisleri ve Karpaz'daki iskeleynin açılışını gerçekleştirecek.

AYRILMAZ PARÇAYIZ

KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili 'Sayın Başbakan Ada'ya misafir değil, evsahibi olarak gelecek' açıklaması yaptı. Gazetecilerin, 'Besleme' tartışmalarını hatırlatması üzerine ise Özgürgün, 'Biz Türkiye'yle ayrılmaz parçayız. Kızgınlık anında söylenenler, derin bağları, karşılıklı sahiplenmeyi etkilemez' dedi. Özgürgün, kendisinin de Türkiye'ye geldiğinde misafir olarak değil anavatanına gelmiş gibi hissettiğini vurguladı. Türkiye'nin dış politikada aktif politikasını da gündeme getiren Özgürgün, 'Türkiye'nin güçlenmesi, bizim de alanımızı geliştirir' diye konuştu.

KKTC, devlet tahvili basacak

Başbakan Erdoğan'ın ziyareti öncesinde KKTC'de önemli bir yasa Resmi Gazete'de yayımlanarak dün yürürlüğe girdi. KKTC'de bulunan Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleriyle sohbet eden KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, yürürlüğe giren Kamu Finansmanı Borç Yasası'yla KKTC'nin ilk kez Hazine bonosu ve tahvili basmasının söz konusu olacağını söyledi. Yaklaşık 150 milyon dolarlık tahvil satmayı planladıklarını belirten Tatar, Türkiye'deki bankalara da 'Tahvillerimizi satın alın' çağrısı yaptı. Yürürlüğe giren yasayla KKTC'deki yerel yönetimlere verilecek borçların da, yeni oluşturulacak bir komitenin denetimine bağlı olacağını belirten Tatar, ekledi: KKTC Merkez Bankası Başkanı, Maliye Müsteşarı ve Hazine Müdürü'nün görev yapacağı komitenin onayı olmadan, borç verilemelecek.

akşam



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,459 µs