En Sıcak Konular

AB'ye bir uyarı da Başbakan'dan

19 Temmuz 2011 08:03 tsi
AB'ye bir uyarı da Başbakan'dan

Erdoğan bugünkü Kıbrıs ziyareti öncesinde Kıbrıslı gazetecilerle Ankara’da bir araya geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kıbrıs’ın dönem başkanı olması durumunda AB ile ilişkileri donduracağını söyledi.
 
Erdoğan bugünkü Kıbrıs ziyareti öncesinde Kıbrıslı gazetecilerle Ankara’da bir araya geldi. AB Bakanı Egemen Bağış ile Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın katıldığı toplantıda yer alan gazeteciler BUGÜN’e konuştu.

SÜREÇ ÇOK DARALDI

Erdoğan’ın bundan sonraki sürecin yeni bir süreç olduğuna vurgu yaptığını söyleyen Yeni Düzen Gazetesi yazarı Aysu Basri Akter, Başbakan’ın “Temmuz 2012’de yapılacak 4. zirveyi bekleyelim. Eğer zirveden bizim istediğimiz gibi bir sonuç çıkmazsa ilişkileri dondurabiliriz” dediğini aktardı. Akter, Erdoğan’ın “Açık mesajı Güney Kıbrıs’ın AB Dönem Başkanlığı’nı alacağı zaman vereceğiz. Bu dönemde AB ile hiçbir şekilde ve hiçbir konuda ilişkimiz söz konusu olmayacak. Çünkü Güney Kıbrıs’la aynı masada oturmayı zül kabul ederiz. Zaten AB ile ilişkilerimiz doğru zeminde ilerlemiyor. AB süreci uzun soluklu süreç ama Kıbrıs konusu için süreç daraldı. Dolayısıyla ya çözeriz ya da kendi başımızın çaresine bakarız” diye konuştuğunu ifade etti. Bu süreçten sonra hükümetinin tanıma siyaseti uygulayacağını anlatan Akter, “Erdoğan, ‘Başbakan olduğum 4 yıl boyunca hem AB ile hem BM ile hem de Kıbrıslı Rumlar’a yönelik tavrımız bu olacak.

TANIMA SİYASETİ UYGULANACAK

Eşit statüde 2 ayrı devlet üzerinde kurulmuş federasyon temelinde bir çözüm beklentimiz var’ dedi” açıklamasında bulundu. Toplantıda 37 yıldır atıl durumda olan ve çürümeye terk edilen Kapalı Maraş konusuna da değinildiğini ifade eden Akter, “Başbakan bu konuda ketum davrandı. Her şeyin yeniden değerlendirilebileceğini, şimdilik bir şey söylemenin doğru olmayacağını dile getirdi” dedi.

KKTC Erdoğan posterleriyle donatıldı

Başta başkent Lefkoşa olmak üzere, şehir merkezlerine çok sayıda poster asıldı. Erdoğan’ın fotoğrafı ile KKTC ve Türkiye bayraklarının olduğu afişlere “Dünümüz bir, yarınımız bir, tek yüreğiz” yazıldı. Erdoğan için yapılan coşkulu karşılama hazırlığının, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı döneminin Başbakanı Bülent Ecevit’ten sonra “ilk kez bu kadar büyük” olduğu belirtiliyor.

bugün



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,622 µs