En Sıcak Konular

Şehitleri utandıran görüntüler

17 Temmuz 2011 17:47 tsi
Şehitleri utandıran görüntüler Diyarbakır'da 13 askerin şehit edilmesi, İstanbul'un da aralarında bulunduğu çok sayıda şehirde gerçekleştirilen yürüyüşlerle protesto edildi. Gösteriler, atılan sloganlar ve saldırılarla provokasyona dönüştü.

İstiklal Caddesi ve Taksim'deki şehit protestosunda olaylar çıktı. BDP il binasına yürümek isteyen grup ile BDP oldukları tahmin edilen bir başka grup karşı karşıya geldi. Tarlabaşı'nda karşılaşan gruplar birbirlerine taşlarla saldırdı. Polis biber gazıyla müdahale ederek grupları dağıtmayı başardı. Ara sokaklarda grupların birbirine taşlı saldırısı uzun süre devam etti.

Taksim'de toplanan yaklaşık 5 bin kişilik grup Türk bayrakları ve sloganlarla protesto eylemi gerçekleştirdi. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'İstanbul uyuma şehidine sahip çık' şeklinde sloganlar atan grup, İstiklal Caddesi boyunca yürüdü. Bazı takım taraftarları ve 'Bozkurt' işareti yapan grupların da katıldığı eylemde terör örgütü ve elebaşısı aleyhine sloganlar atıldı. Eylemciler yürüyüş sırasında sık sık İstiklal Marşı'nı okudu.

Tünele kadar yürüyen grup, buradan tekrar Taksim istikametine döndü. Yine sloganlar eşliğinde yürüyen gruptan bazıları yabancı ülke temsilciliklerine saldırmak istedi. Konsolosluklara su şişeleri fırlatan eylemcileri polis ve bazı vatandaşlar engelledi.

Yürüyüş sırasında bazı kişiler işyerlerine de saldırmak istedi. İş yerlerine de su şişesi ve çakmak gibi maddeler fırlatan grubu yine polis ve sağduyulu vatandaşlar engelledi.

Bu durum üzerine işyerleri Türk bayrakları astı. Grup daha sonra Taksim Meydanı'na çıktı.

ESKİŞEHİR'DEKİ PROTESTODA ZAMAN VE TARAF GAZETELERİNE AĞIR HAKARET

Eskişehir'de Ülkü Ocakları tarafından organize edilen 'Şehitlere saygı ve anma yürüyüşü'nde ilginç bir provokasyon olayı yaşandı. Daha önce Star Gazetesi'ne saldırarak kurumun camlarını kırıp, gazeteyi yakan ülkücüler, bu kez de Eskişehir'de Taraf ve Zaman gazetelerine saldırdı. Yediler Parkı'nda toplanan ülkücü grup içerisindeki iki kişi önce elindeki Taraf Gazetesini yaktı, ardından Zaman Gazetesine ağır ithamlarda bulundu. Baba oğul oldukları öğrenilen şahıslara, grup üyeleri de alkış ve sloganlarla destek verdi.

KAFELERE SALDIRDILAR

Yine Eskişeihr'deki protesto gösterilerinde bir grup ülkücü, yürüyüş sonunda bölgedeki bir kafede bulunanların ayağa kalkmadığı ve İstiklal Marşı okumadığı gerekçesiyle oraya yürüdü. Ülkücü grubun kafedekilere tepki göstermesi üzerine bir kişi kendisinin de asker olduğunu söyleyerek, kimlik gösterdi. Başlayan tartışmanın ardından grup, ellerindeki pet şişe, çakmak ve sert cisimleri kafenin camlarına fırlattı. Araya giren polis, gerginliği büyümeden önledi.

Yediler Parkı'ndan başlayan yürüyüş Adalar Migros önünde sona erdi. Yürüyüş sonunda şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Yürüyüş sonunda bir grup, İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşu sırasında ayağa kalkmadığı gerekçesiyle bölgedeki bir kafeye giderek, içerideki müşterilerle tartışmaya başladı. Bu esnada içeride oturanlardan birisinin kendisinin de asker olduğunu söylemesi üzerine gerginlik arttı, tartışma büyüdü. Gup üyeleri kafeye ellerindeki çakmak, su şişeleri ile sert cisimleri fırlattı. Müşteriler kafenin içerisine kaçışırken araya polis girdi. Polis olayları büyümeden önledi. Yapılan incelemede söz konusu şahsın asker olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Buradan ayrılan grup, daha sonra Sakarya Caddesi üzerinde bulunan BDP il binasına yürüdü. Grup, binanın tepesindeki BDP bayrağının indirilerek yerine Türk bayrağının asılmasını istedi. BDP binası çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis, grubu ikna ederek bölgeden uzaklaştırdı.

ADANA'DA TERÖR PROTESTOSUNDA BDP BİNASI TAŞLANDI

Terör karşıtı gösteri Adana'da büyük gerilime neden oldu. Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta örgütlenerek Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan ve "Teröre Lanet" yürüyüşü yapan binlerce kişi, polisin yoğun çabasına karşın BDP il binasını taşladı.

'Bozkurt' işareti yaparak terör aleyhine sloganlar atan kalabalık, Uğur Mumcu Meydanı'ndan Dörtyol Kavşağı'na dek yürüdü. Türk bayrakları taşıyan grup sık sık durarak İstiklal Marşı okudu. Teröre karşı tepkilerini gösteren kalabalık, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde sloganlar attı. Polis, 5 Ocak Meydanı'na yürümeye çalışan kitleyi İnönü Caddesi üzerinde durdurdu. Kalabalık kendilerini engelleyen polisi yuhaladı. İlk başlarda sakin bir ortamda başlayan protesto eyleminde gerginlik gittikçe tırmandı.

Yürüyüş grubundakilerin yoğun ısrarı üzerine polis yetkilileri, 5 Ocak Meydanı'na dek yürümelerine izin verdi. Buradan BDP Adana İl Örgütü'nün bulunduğu Cemal Gürsel Caddesi'ne yürümek isteyen gruba izin verilmedi. Polisin sık sık sağduyu çağrısı yaptığı gruptan bazıları provokatif eylemlerle grubu yönlendirmeye çalıştı. Grupta bulunan bazı kişilerin de kışkırtmasıyla 'Dağılıyor' havası oluşturan grup üç kola ayrılarak ayrı ayrı noktalardan BDP binasına yaklaştı. Polis barikatına rağmen gruplar, BDP binasını taşladı.

Polis grubu biber gazı sıkarak binadan uzaklaştırmaya çalışsa da, grup yaklaşık 1 saat boyunca dağılmadı. Bina taşlanırken BDP'lilerin pencereden dışarı bakması dikkat çekti.



Bu haber 1,219 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,580 µs