En Sıcak Konular

Mısır’da kabinede 3 önemli değişiklik

17 Temmuz 2011 13:51 tsi
Hüsnü Mübarek’in devrilmesinin ardından siyaseti yeniden kurma mücadelesi veren Mısır’da Başbakan Essam Sharaf, kabinede bazı değişikliklere gitti.

Dışişleri Bakanı Mumammed El Orabi’nin istifasını kabul eden Sharaf, başbakan yardımcılığına da iki yeni ismi getirdi. Mısır’ın en eski partilerinden olan Wafd Partisi’nin lideri Ali El Silmi ile bir ekonomist olan Hazem el Beblawi, Sharaf tarafından Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi. Sharaf’in yeni kabineyi Pazartesi günü açıklaması bekleniyor.

Essal Sharaf, kabine değişikliğinin önünü açmak için istifa eden Dışişleri Bakanı El Orabi’nin istifasını kabul ettiğini Facebook sayfasından duyurdu. El Orabi, daha bu ay başında Arap Birliği Genel Sekreterliği’ne seçilen Nebil Elarabi’nin yerine dışişleri bakanı olmuştu. Orabi’nin yerine kimin geleceğine dair ise henüz ön plana çıkmış bir isim yok.

Mısır’ın MENA ajansına konuşan Sharaf’ın dış politika danışmanı ve sözcüsü Muhammed Hegazy, Başbakan’ın kabinedeki “ekonomik dosyaları ve grupları yönetmesi için” Hazem El Beblawi’yi seçtiğini söyledi. 74 yaşındaki El Beblawi, Abu Dabi merkezli Arap Para Fonu’nda danışmanlık yapıyordu.

Hegazy, Wafd Partisi lideri El Silmi’nin ise “siyasi kalkınma ve demokratik dönüşüm” konusunda başbakana yardımcı olacağını kaydetti. 75 yaşındaki eski devlet bakanı El Silmi ise 1970’lerde Enver Sedat yönetiminde görev yapmıştı. 2010 yılında Mübarek döneminde de Wafd Partisi’nin gölge başbakanı olarak seçilmişti.

Mısır’da son iki haftadır kabinede değişiklik yapılması için gösteriler düzenleniyordu. Gösterilerde ayrıca Mübarek’in hızlı bir şekilde yargılanmasına dair talepler dile getirilmişti.

cihan



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,446 µs