En Sıcak Konular

Taner Yıldız: 'Kıbrıs bir bütündür'

17 Temmuz 2011 12:17 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Kıbrıs Rum kesimine elektrik enerjisi verilmeye başlanmasına ilişkin açıklama yaptı..

Taner Yıldız, , ''Yalnızca Kuzey Kıbrıs için değil, Kıbrıs'ın tamamı için enerji dağıtımıyla ilgili planlarımız vardı'' dedi.

Yıldız, Kayseri'nin Talas ilçesinde yapılmakta olan Fun-FlyTürkiyeLigi 4. Ayak Model Uçak Yarışları'nı izledi.

Yıldız, burada gazetecilerin, KKTC'den Kıbrıs Rum kesimine elektrik verilmeye başlanmasına ilişkin sorusu üzerine, şunları söyledi:

''Yalnızca Kuzey Kıbrıs için değil, Kıbrıs'ın tamamı için enerji dağıtımıyla ilgili planlarımız vardı. İster ihtiyari, ister gayri ihtiyari enerji talebi durumunda, Kuzey Kıbrıs'tan bunun verilebilmesini amaçlıyorduk.

Sayın meslektaşım Kuzey Kıbrıs'tan pazartesi ya da salı günü gelecek. Tekrar bu konunun detaylarını görüşeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak başbakanımızın da talimatıyla Kıbrıs'ın tamamıyla ilgili bir enerji planı hazırlamıştık, çok isabetli olmuş.

Bildiğiniz gibi bir patlama sonucunda Kıbrıs Rum kesiminin elektrikleri kesilmişti. Artık Kuzey Kıbrıs'tan da takviye yapabilecek durumdayız. Bundan sonraki enerji yapılanmasıyla alakalı zaman zaman elektrik ihtiyaçları olması halinde verebileceğimizi söylemiştik.

Şu an o gerçekleşmiş olacak. Bu konuda Kıbrıs'ın tamamını bir bütün olarak düşünüyoruz. Barış sürecinin istediğimiz seviyeyi gelmesiyle birlikte enerji bir katalizör görevi görecektir.''

Bakan Yıldız, doğudaki bazı illere devletindoğalgazgötürmediğine ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine de ''Bu iş adım adım gidiyor. 2012'nin sonuna kadar bütün illerimize doğalgaz ulaşmış olacak. Bu konuda çalışmalar devam ediyor'' dedi.

Taner Yıldız, şampiyonada yaptığı konuşmada da Talas'ta yamaç paraşütü, model uçak gibi birden çok etkinliği bir arada yaşadıklarını kaydetti.

Kayseri'nin sanayisi, ticareti, sportif etkinlikleri, tarihi ve kültürel varlıklarıyla marka bir şehir olduğunu ifade eden Yıldız, ''Ama bu tür faaliyetlerin çeşitlendirilmesi deKayseriiçin son derece önemli. Talas Belediyesi bu tür aktivitelerle ilimize renk katıyor, zenginlik katıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz'' dedi.

Yıldız, daha sonra, model uçak ve yamaç paraşütü gösterileri ile at üzerinde ok atan bir kişinin gösterisini izledi. Kendisi de ok atmayı deneyen Yıldız, havadaki bir model uçağı da kumanda etti. Kumanda ettiği uçağı satın almak istediğini belirten Yıldız, Talas Havacılık Kulübüne de 2 model uçak alma sözü verdi.

Bakan Yıldız, şampiyonaya katılan sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

aa


 



Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,420 µs