En Sıcak Konular

Murdoch, BSkyB'yi satın alma teklifini geri çekti

13 Temmuz 2011 17:25 tsi
İngiltere'de telekulak skandalı nedeniyle tepkilere neden olan medya patronu Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu "News Corporation" şirketi, BSkyB dijital uydu kanalının tamamını satın almak için verdiği teklifi geri çekti.

BSkyB'nin yüzde 39'una sahip olan News Corporation'ın, kanalın tamamını alma konusundaki isteği, grubun gazetesi "News of the World"ün neden olduğu telekulak skandalının büyümesi nedeniyle tehlikeye girmişti.

News Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Chase Carey yaptığı açıklamada, "News Corporation tarafından BSkyB'nin satın alınması için yapılan teklifin her iki şirkete de yarar sağlayacağına inanıyorduk ancak bu ortamda satın almanın gerçekleşmesinin çok zor olduğu açıktır. News Corporation, BSkyB'nin uzun süreli hissedarı olmayı sürdürecektir. Bundan sağlanan başarıdan dolayı gururluyuz" ifadesine yer verdi.

İngiltere Başbakanlığı, karardan memnuniyet duyulduğunu açıklarken, Başbakan David Cameron bugün konuya ilişkin başlatılacak bağımsız soruşturmanın çerçevesini ve soruşturmaya bakacak yargıcı açıklamıştı.

BSkyB, Murdoch'ın sahibi olduğu "News Corporation" şirketine satılsaydı, İngiltere'de BBC dahil diğer tüm medya kuruluşlarını gelir açısından gölgede bırakan bir dev haline dönüşecekti. Dolayısıyla satıştan, İngiltere'de medyada tekelleşmenin önünü açmasından endişe ediliyordu.

İhaleden çekilme kararı, İngiliz parlamentosunda bugün konuya ilişkin yapılacak oylama öncesi verildi. İngiltere'de tüm siyasi partiler, Murdoch'ın ihale teklifini geri çekmesini istiyordu.

Murdoch, İngiltere'de pazar günü telekulak skandalı nedeniyle kapatılan "News of the World" gazetesinin sahibiydi. Medya patronu ülkede, Sun, Times, Sunday Times gazeteleri ile Sky haber kanalının içinde bulunduğu BSkyB'nin yüzde 39'unun halen sahibi.

Rupert Murdoch'ın BSkyB'nin tamamını satın almak için 14 milyar dolar ödemeyi planladığı belirtiliyordu. İngiltere ve İrlanda'da Sky adı altında yayın yapan BSkyB, 700 kadar radyo ve televizyon kanalı içeren bir platform sunuyor. Şirket, haber, film, eğlence ve eğitim kanallarının yanı sıra İngiltere premier ligin de arasında bulunduğu çok sayıda spor etkinliğinin yayın haklarına sahip.

A.A.



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,623 µs