En Sıcak Konular

Anadolu Platformu'ndan 'Gençlik ve Gelecek' Sempozyumu

13 Temmuz 2011 14:00 tsi
Anadolu Platformu'nun düzenlediği 'Gençlik ve Gelecek' konulu sempozyum Kuzuluk'ta devam ediyor.

Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu, üye kırka yakın dernek ve vakıf gönüllülerinin katılımıyla 11-16 Temmuz 2011 tarihleri arasında Sakarya-Akyazı-Kuzuluk’ta ‘Gençlik ve Gelecek’ konulu Sempozyum düzenliyor.

Geleneksel hale gelen ve bu yıl 6. sı düzenlenen Kuzuluk Sempozyumu’na ulusal ve uluslararası alanda birçok sivil toplum temsilcisi, kanaat önderi, akademisyen, düşünür, gazeteci, yazar ve aktivist katılıyor.

‘Gençlik varsa Gelecek de vardır’, ‘Gelecek Gençliğin Ellerinde Şekillenecek’ söylemleriyle ön plana çıkan Sempozyum, 11 Temmuz Pazartesi günü Anadolu Platformu Koordinasyon Kurulu Başkanı Turgay ALDEMİR’in açış konuşmasıyla başladı. Üye kuruluş ve Platform komisyon temsilcilerinin selamlama konuşmalarının yer aldığı birinci günün sonunda araştırmacı-yazar Necip CENGİL’in moderatörlüğünde ‘Yeni Bir Gelecek Tasavvuru’ konulu forum düzenlendi. Forumda sivil toplum temsilcileri ve diğer katılımcılar Gelecek Tasavvuru ile ilgili düşüncelerini paylaştılar.

Salı günü, Ahmet Turan KOÇER yönetiminde ‘Dünyada ve Türkiye’de Gençlik Hareketleri’ konulu panele Altan ÖZKANLI, Hasan DÜNDAR ve Gazi KILIÇPARLAR konuşmacı olarak katıldılar. Öğlen programında Hüseyin Özhazar yönetiminde Anadolu Öğrenci Birliği başlıklı forum yapıldı. Akşam ise Araştırmacı-Yazar Mustafa İSLAMOĞLU’nun katıldığıı ‘Vahyin Kılavuzluğunda Geleceğin İnşası’ konulu sohbet düzenleniyor.

Çarşamba günü ‘Arap Devrimleri ve Gençlik’ konulu panel düzenlenecek. Panelde Mısır’dan Dr. Hamza İMADUDDİN, Tunus’tan İmad TUNUSİ, Suriye’den Adem ÖZKÖSE konuşacak. Öğlen Programına, Necati KARATAŞ’ın moderatörlüğünde ‘Yeni İletişim Çağında Toplumsal Hareketler’ konusuyla Dr. Alev ERKİLET Hanım katılacak. Akşam ise, Tunus NAHDA Hareketinin Lideri Raşid GANNUŞİ katılarak ‘İslam Dünyasının Geleceği’ konulu tebliğini sunacak. Hareketin önde gelen isimleri de Tunus ve diğer Arap ülkelerindeki gelişmeler ile ilgili düşüncelerini paylaşacaklar.

Perşembe günü, ‘Yeni Nesil ve Yeni Nesli Anlama’ konulu İkram SOLTAN’ın yönetimindeki panelde; Prof. Dr. İbrahim GEZER, Prof. Dr. Burhanettin CAN ve Hilal KAPLAN konuşmacı olarak katılacaklar. Öğlen programında Araştırmacı-Yazar Ahmet ÖZCAN, ‘Yeni Dönemde Yeni Kavramsal Çerçeve/Yeni Fikriyat’ konulu sunumunu gerçekleştirecek. Akşamki programda ise SETA Koordinatörü Taha ÖZHAN ‘Yeni Türkiye ve Gençlik’ konulu tebliğ sunacak.

Cuma günü ise, ’21. Yüzyılda İslam ve Müslüman Kimliğinin Geleceği’ konulu panelde Prof. Dr. Hayri KIRBAŞOĞLU, Prof. Dr. Yaşar DÜZENLİ ve Doç. Dr. İbrahim KALIN konuşacak. Sempozyum, sonuç bildirisi ile neticelenecek.

Anadolu Platformu’nun Önceki yıllarda düzenledi Kuzuluk buluşmalarının konuları şöyle:

2006: Aile ve İletişim

2007: Değer merkezli Kurumsallaşma

2008: Eğitim ve Sivil Toplum

2009: Erdemli Toplum

2010: Medeniyet Tasavvurumuz

2011: Gençlik ve Gelecek



Bu haber 938 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,735 µs