En Sıcak Konular

Irak Başbakanı Maliki, Çin yolcusu

13 Temmuz 2011 13:09 tsi
Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Çin Başbakanı Wen Jiabao‘nun daveti üzerine, 17-21 Temmuz günleri arasında Çin‘e resmi ziyarette bulunacak.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Çin Başbakanı Wen Jiabao‘nun daveti üzerine, 17-21 Temmuz günleri arasında Çin‘e resmi ziyarette bulunacak. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei‘nin, Pekin‘de düzenlenen basın toplantısında verdiği bilgiye göre, Nuri El Maliki, Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao tarafından kabul edilecek ve Çin Başbakanı Wen Jiabao‘yla bir araya gelecek.

    Liderler, Çin ile Irak arasındaki dostluk ve işbirliği ilişkilerinin pekiştirilmesi ve çeşitli alanlardaki gerçekçi işbirliğinin güçlendirilmesi konularını ele alacaklar. Öte yandan, her iki ülkeyi de ilgilendiren uluslararası ve bölgesel sorunlarla ilgili fikir alışverişinde bulunulacak.

    Sözcü Hong Lei, Çin hükümetinin Irak‘la dostluk ve işbirliğine önem verdiğini ve Irak‘ın yeniden yapılanma çalışmalarını desteklediklerini söyledi. Sözcü, Çin‘in uluslararası toplumla birlikte hareket ederek, Irak halkının yaşam seviyesinin yükseltilmesi için elinden geleni yapmaya devam edeceğini dile getirdi.

    Bu arada, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, Çin‘in Güney Sudan‘la büyükelçilik düzeyinde diplomatik ilişki kurduğunu duyurdu. Sözcü Lei, Güney Sudan Cumhuriyeti‘nin kurulmasının, ülke halkının ortak dileği ve seçimi olduğunu söyledi.

    Ülkenin imarı ve gelişmesi yolunda elde edilecek sürekli başarılar sayesinde genç bir devlet olan Güney Sudan Cumhuriyeti‘nin barış ve istikrarın korunması ile ortak gelişmeyi sağlayan olumlu bir güç haline gelmesi dileğinde bulundu.

Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,946 µs