En Sıcak Konular

Rusya'daki gemi faciası: Ölü sayısı 97'ye çıktı

13 Temmuz 2011 09:37 tsi
Rusya'nın Volga nehrinde Pazar günü batan Bulgaria adlı gemide yaşamını yitirenlerin cesetlerine ulaşılmaya çalışılıyor.

Yolcu gemisinin ikinci katında kapalı kalan 50 kadar çocuktan bazılarının cansız bedenine ulaşıldı. Nehirden çıkarılan toplam ceset sayısının 97'ye çıktığı açıklandı. Rus makamlarının verilerine göre, 192-209 arasında olduğu düşünülen yolculardan 80'i sağ olarak kurtarılabilmişti. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 20'den fazla yolcunun cesedinin daha nehirde olduğu tahmin ediliyor.Rusya 12 Temmuz'u yas günü olarak ilan etti, bayraklar yarıya indirilirken televizyonlarda eğlence programları iptal edildi. İskeleye oluşturulan alana ellerinde çiçeklerle ve kandillerle gelen kayıp yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ve Ulaştırma Bakanı İgor Levitin, Merkez Camii'de düzenlenen dua merasimine katıldı, kiliselerde de ayinler düzenlendi. Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Gorki devlet rezidansının kilisesinde mum yakıp kayıp yakınları için dua etti.

Interfax'a açıklamada bulunan kurtarma operasyonu yetkilileri, dalgıçların, çocukların kapalı olduğu bölüme ulaştığını, en az 30-40 kadar çocuğun olduğunu söyledi. Yolcu listesine göre, 14 yaşın altında 30, 18 yaşın altında da 28 çocuk gemide bulunuyordu. Ancak listede yer almayan 25 kadar çocuğun daha gemide olabileceği belirtiliyor. Rus basınında yer alan iddialara göre gemideki çocuk sayısı 60'ın üzerindeydi.

YOLCU TAŞIMA İZNİ YOK, SOL MOTOR ARIZALI

Yolcu taşıma izni ve turizm amaçlı geminin çalıştırılması için gerekli lisansların olmadığı belirlenen Bulgaria adlı geminin sahipleri ve şirketle ilgili soruşturma başlatıldı. Geminin sol motorunda arıza yaşandığı ve bir müddet sağ tarafa doğru ağırlaşmış vaziyette hareket ettiği iddia ediliyor.

Bir diğer soruşturma da bölgeden geçen iki petrol gemisinin kaptanları ile ilgili başlatıldı. Ulaştırma Bakanı Levitin, kaza sırasında bölgeden geçen gemilerin olaya müdahil olmamasının suç olduğunu, hukuki yollarla en ağır cezanın alması için mücadele edeceklerini söyledi.

Feci kazadan sağ kurtulan yolcular ise yaşadıklarını paylaşmaya devam ediyor. Ria Novosti'nin ulaştığı hikaye, bir aile ve yolcuların arızalı pencere vesilesiyle hayata tutunduklarını gösteriyor. Minnehayerov ailesi ve 14 aylık bebekleri gemide tura katılanlardan. Gulnaz Minnihayerova, kabinin bir anda sularla dolduğunu, arızalı pencerenin kapatılması için yapılan çalışmaların da sonuçsuz kaldığını söyledi. Pencerenin kapatılamamasının kendileri için şans olduğunu belirten kazazede, pencereden gelen şiddetli suyun içeridekileri koridora doğru fırlattığını söyledi. Minnihayerova, pencerenin kapatılabilmesi durumunda koridordan içeri girecek su ile kendilerinin de hayatta kalamayacaklarını gözyaşları içinde anlattı.

cihan



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,655 µs