En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül Bulgaristan'a gidecek

8 Temmuz 2011 17:16 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10-12 Temmuz 2011 tarihlerini kapsayacak resmi ziyaret için Bulgaristan'a gidecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Gül, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov'un davetine icabetle, 10'12 Temmuz 2011 günlerinde Bulgaristan'a resmi ziyaret gerçekleştirecek ve Pırvanov'un 16'17 Aralık 2008 tarihlerinde Türkiye'ye yaptığı resmi ziyareti iade edecek. Türkiye'den Bulgaristan'a 2006 yılının Şubat ayından bu yana Cumhurbaşkanı düzeyindeki ilk ziyaret gerçekleşmiş olacak.

Gül ve Pırvanov arasında Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yapılacak görüşmelerde ikili ilişkilerin durumu ele alınacak, yeni işbirliği imkanları değerlendirilecek, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacak.

Ziyareti sırasında Bulgaristan Ulusal Meclisi Başkanı Tsetska Tsaçeva ve Başbakan Boyko Borisov'u kabul edecek olan Gül, Pırvanov ile Türkiye-Bulgaristan İş Forumu'nun açılışına katılarak, iş adamlarına hitap edecek.

Cumhurbaşkanı Gül, Bulgaristan'ın kuzeydoğusunda yer alan Deliorman bölgesinin en büyük kentlerinden Şumnu'da da temas ve incelemelerde bulunacak ve bu şehirde yaşayan Türk soydaşlarla bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi açıklamasında, aynı coğrafyayı ve değerleri paylaşan Türkiye ve Bulgaristan'ın, benzer vizyona ve hedeflere sahip iki komşu, müttefik ve dost ülke olduğu ifade edildi. İki ülke arasındaki ilişkilerin, son 20 yıllık zaman zarfında dostluk ve iyi komşuluk temelinde her alanda büyük gelişme gösterdiği vurgulanan açıklamada, Türkiye ile Bulgaristan'ın, ikili ilişkilerinin ötesinde, Balkanlar'da ve Karadeniz Havzası'nda barış ve istikrara da katkı sağladığı, NATO ve Avrupa Birliği bağlamında yakın işbirliği ve verimli bir diyalog yürüttüğü belirtildi.

Açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Bulgaristan'ı ziyaretlerinin, iki dost ülke arasında mevcut iyi ilişkilerin daha da güçlendirilmesine ve Türk ve Bulgar halkları arasındaki tarihi bağların pekiştirilmesine katkıda bulunacağı değerlendirilmektedir" denildi.

aa



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,944 µs