En Sıcak Konular

CHP'den Çiçek'e cevap

8 Temmuz 2011 15:01 tsi
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yemin kriziyle ilgili TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in çağrısına cevap verdi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Hamzaçebi, Çiçek'in, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmesinin ardından yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Hamzaçebi, "Sayın Meclis Başkanı, sorunun çözümü konusunda kendi üzerlerine düşeni yapacağı anlamında bir değerlendirme yaptı. Olumlu buluyorum. " diye konuştu.

'Sizi yemin etmeye davet etti' sözleri üzerine Hamzaçebi, "Ama onun öncesinde Sayın Meclis Başkanı, grup başkanvekilleriyle bir çalışma yapma anlamında görüşünü ortaya koydu. Konuşmanın bütününü değerlendirmek gerekir. Son cümle tek başına bir anlam ifade etmiyor. " ifadelerini kullandı.

Hamzaçebi, TBMM Başkanı Çiçek'in, görüşme ardından yaptığı değerlendirmeyi olumsuz bulmadığını ileri sürdü. Hamzaçebi, şunları söyledi: "Grup başkanvekillerinin çağrılıp ortak bir çalışma yapılması konusunda davet bekliyor musunuz?" sorusuna ise Hamzaçebi, "Sayın Meclis Başkanı, grup başkanvekilleriyle ilgili bir araya gelinebileceği şeklinde bir açıklama yaptı ama bu bir araya gelme hangi şekilde, ne zaman olacaktır buna yönelik bir ipucu vermedi. Bekleyip görmek gerekir. Parlamentonun meşru organları var. Grup başkanvekilleri Meclis Danışma Kurulu'nda da bir araya gelebilirler, başka şekilde de bir araya gelebilirler."

CHP Grup Başkanvekili Çiçek'in, yasama faaliyetini işaret edip CHP'yi Danışma Kurulu'na çağırmamasını ise Hamzaçebi, "Sayın Meclis Başkanı nasıl bir yöntem düşünüyor onu bilecek durumda değilim. Önce anlaşma, uzlaşma zemininin ortaya çıkması gerekir. Sayın Meclis Başkanı da uzlaşma zemini gayreti içerisinde. Henüz bu zemin ortaya çıkmış değil. " sözleri ile değerlendirdi.

Hamzaçebi, Başbakan'ın "Kendi düştükleri kuyudan kendileri çıksınlar" sözlerinin sorulması üzerine ise "Sürecin bütününe bakmak lazım. Öyle günlük, anlık açıklamalar üzerine bir değerlendirme yapmak sürece zarar verir. Sayın Başbakan'ın açıklamaları üzerine bir olumsuz değerlendirme yapmayı doğru bulmam. Sayın Başbakan dün de olumlu açıklamalar yaptı. Ben Sayın Başbakan'ın dünkü açıklamasının olduğu yerdeyim. O olumlu havayı devam ettirmek gerekir. " karşılığını verdi.

cha



Bu haber 875 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,713 µs