En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'na beklenmedik tepki

8 Temmuz 2011 12:19 tsi
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yemin krizini bitirme şartı CHP seçmenini ayağa kaldırdı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i makamında ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yemin krizinin çözümü konusunda tutuklu milletvekillerinden Haberal ve Balbay için güvence şart koşmasına Romanlar tepki gösterdi.

Karadeniz Roman Kültürünü Araştırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selim Gökçen, Kılıçdaroğlu’na şartlı siyaseti bırakma çağrısı yaptı. İş ara seçime kalırsa Romanların oy vermeyeceğini açıklayan Gökçen, daha sonraki seçimlerde de oy vermeden önce şart koşacaklarını kaydetti.

12 Haziran seçimlerinde iradelerini sandığa yansıtan Karadenizli Romanlar, Meclis'te yaşanan ‘yemin krizi'nden rahatsızlık duyuyor. CHP’lileri, Meclis'e, kriz çıkarsınlar diye göndermediklerini ifade eden Romanlar, Kılıçdaroğlu’ndan bu krizi bitirmesini istiyor. Ergenekon davası sanıklarını kurtarma adına millet iradesini hiçe sayan bir parti lideri istemediklerini ifade eden Romanlar, CHP’lileri, kendilerine çeki düzen vermeye, anayasaya ve kanunlara uygun hareket etmeye davet ediyor.

Samsun’un Yavuz Selim Mahallesi’nde yaşayan Roman vatandaşlardan Ahmet Dumrul, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Meclis Başkanı Çiçek’e, ''Bizim hiçbir zaman parlamentoyu kilitlemek, çalıştırmamak gibi bir amacımız olmadı. Amacımız, Türkiye'deki demokrasi ayıbını gidermektir. Tutuklu vekiller için güvence verilirse yemin ederiz. Yemin etmeyerek demokrasi ve hukuk ayıbını dünyaya gösterdik." şeklindeki sözlerine tepki göstererek, ‘’Tutukluların kurtarılmasını isteyen CHP, şartlı yemin edecekse ben ve ailem de şartlı oy vereceğiz.'' dedi.

Karadeniz Roman Kültürünü Araştırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selim Gökçen ise Meclis'te yaşanan süreçten rahatsızlığını dile getirerek, CHP yönetimin aklı selim ile davranmaya çağırdı. Gökçen, şöyle dedi:

"2011 seçimleri sürecinde verilen vaatler bitti, yerine başka bir siyasi rekabet başladı. Birilerini kurtarma amaçlı Meclis'e gelip de yemin etmeyenleri medyada izliyoruz. Vatandaş olarak bu garibimize gidiyor ve bizi üzüyor. 'Biz parlamentoya, vekillerimizi, sorunlarımızı çözmeleri için gönderdik. Ergenekon’dan birilerinin yargılanmaması için yemin etmemelerini, bunların tartışılmasını istemiyoruz. Bunları yapanları kınıyorum. Böyle bir boykot olmamalı. Ben seçilmiş milletvekillerimizin biran önce kendilerine çeki düzen vermeye, anayasaya bağlı, kurallara, kanunlara uymaya ve fakirliğin bitirilmesi için milletvekilliği yapmaya davet ediyorum.''

cihan



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,982 µs