En Sıcak Konular

Tanımadığınız kişilere bankamatik şifrenizi vermeyin

8 Temmuz 2011 10:49 tsi
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tüm uyarılara rağmen dolandırıcılar akla hayale gelmeyecek yöntemlerle vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, kontör dolandırıcılığındaki olayların son aylarda yüksek oranda artış gösterdiğini belirterek, vatandaşlara dolandırıcıların oyununa gelmemeleri uyarısında bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, özellikle bankamatik dolandırıcılıklarına karşı vatandaşların kişisel bilgilerinin tanımadığı kişilerle paylaşmaması istendi.

Dolandırıcıların sermayesinin dilleri olduğuna dikkat çekilen açıklamada şu tedbirlere yer verildi: "Kimsenin sizin iyi niyetinizden istifade ederek hile ve desiselerle para veya eşyalarınızı almasına, mukaveleler veya senetler imzalatmasına müsaade etmeyiniz. Döviz ve altın alırken, döviz büroları ve kuyumcuları tercih ediniz. ATM'lerden (bankamatiklerden) para çekerken, kartınızın bankamatiğe sıkışması durumunda, size yardımcı olmak isteyen kişilere inanıp şifrenizi kesinlikle vermeyiniz. Alış verişlerde almış olduğunuz çeklerle ilgili şüpheniz varsa, ilgili bankaları arayarak, çek almış olduğunuz müşterinin o banka ile ne zamandır çalıştığını ve çeklerin sağlamlığını kontrol edin.Hastanede röntgen çekimi öncesi sizi başka odaya alıp altın takılarınızı çıkarmanızı isteyen röntgen memuru görünümündeki kişilere inanmayınız. Kendilerini doktor veya hastanede görevli olarak tanıtan ve sizi ücretsiz muayene ettireceğini söyleyen kişilere inanarak, kesinlikle onlara para vermeyiniz. Banka, Hastane, PTT ve vergi daireleri vb. yerlerde size kendilerini görevli olarak tanıtan yardımcı olmak isteyen kişilere kesinlikle paranızı emanet etmeyiniz. Bu kişiler paranızı alarak sizi pul almaya göndermek suretiyle sizi dolandırabilirler."



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,794 µs