En Sıcak Konular

Skandal gazete yayın hayatına son veriyor

7 Temmuz 2011 20:44 tsi
Skandal gazete yayın hayatına son veriyor Rupert Murdoch, The News of the World (NoW) gazetesinin pazar günü yayın hayatına son vereceğini açıkladı. Ünlü medya patronu, sahibi olduğu "News Corporation" medya şirketine bağlı faaliyet gösteren ve çalışanlarının karıştığı "telekulak" skandalıyla



Gazete için çalışan birçok gazeteci ve özel dedektifin yasadışı dinleme faaliyetlerinde bulunduğunun ortaya çıkması sonucu zor günler geçiren Murdoch, bugün yaptığı basın duyurusuyla NoW'u kapatma kararı aldıklarını bildirdi.

Yasadışı dinleme soruşturmasında hergün yeni "korkunç" bulgulara ulaşılması sonucu NoW'a reklam veren şirketler 1 haftadır anlaşmalarını iptal etmekteydi. Ayrıca, sosyal paylaşım sitelerinde başlatılan birçok boykot kampanyası ile gazete büyük tiraj kaybı yaşıyordu. Murdoch'un, NoW gazetesinin yerle bir olan imajının News Corportaion medya şirketine ekonomik olarak büyük zarar verme olasılığına karşın gazeteyi kapatma kararı aldığı iddia ediliyor.

Birçok telekulak skandalına karıştığı ortaya çıkan NoW çalışanlarının, dokuz yıl önce kaybolan ve daha sonra cesedi bulunan 13 yaşındaki Milly Dowler'ın ve 7 Temmuz 2005'te Londra'daki terör saldırılarında ölenlerin yakınlarının telefonlarını dinlediği ortaya çıkmıştı.

Murdoch'un patron olduğu gazetenin ayrıca, Irak ve Afganistan'da ölen İngiliz askerlerinin yakınlarının telefon numaralarını ele geçirerek dinlediği saptanmış; Kraliyet Ailesi mensupları başta olmak üzere önde gelen sanatçı ve siyasetçilerin telefon sesli mesaj kutularını gizlice dinledikleri anlaşılmıştı.

Dünyanın en büyük medya patronları arasında yer alan Rupert Murdoch, The Sun, The News of the World, The Times gazeteleri ile Sky kanalının yüzde 39'unu bünyesinde bulunduran "News Corporation" şirketine sahip bulunuyor.

(CİHAN)

Bu haber 969 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,948 µs