En Sıcak Konular

İhvan: Esad gitmeden bu iş bitmez

7 Temmuz 2011 10:55 tsi
İhvan: Esad gitmeden bu iş bitmez Çatışmaların sürdüğü Suriye'de muhalif hareketin önemli isimlerinden olan Müslüman Kardeşler Örgütü'nün lideri Riyad Şokfa, 'Rejim tıkanmıştır. Esad gitmeden gösteriler bitmeyecektir' dedi.

İç savaşın eşiğine gelen Suriye'de muhalif hareketin önemli isimlerinden olan Müslüman Kardeşler Örgütü'nün lideri Riyad Şokfa ilk kez SABAH'a konuştu. Suriye gizli Servisi El Muhaberat'ın hedefindeki isimlerden biri olan Şokfa, "Esad bitmeden gösteriler bitmeyecektir" dedi.

Suriye'deki rejim karşıtı gösterilerin altında ne yatıyor? 'Arap Baharı' ile esen rüzgâr, Suriye toplumundaki tıkanmayı patlamaya dönüştürdü. Olayların artmasında Dera'da çocukların başlattığı ayaklanmaya rejimin uyguladığı şiddet sebep oldu. Suriye'deki sokak hareketi tüm toplumu temsil eden spontane bir harekettir.

Müslüman Kardeşler'in lideri olarak tehdit aldınız mı? Tehdit var kuşkusuz. Dört kez suikasta uğradım, 23 kurşun yedim. Hala vücudumda kurşun var. Gönderilen suikast timinden bir tanesi bizzat yanıma geldi ve Suriye istihbarat örgütü Muhaberat tarafından yanlış yönlendirildiği için benden özür diledi. Muhaberat, bu infazcıya beni ABD ajanı olarak tanıtıp öldürmesini istemiş.

İRAN DESTEK OLUYOR

Sizce Beşar Esad ne yapmak istiyor? Bu, Esad için ölüm-kalım savaşıdır. Bu yüzden şiddete devam edecektir. Hizbullah ve İran'ın desteğini alarak bu savaşa girdi. Fakat Suriye halkı hedeflerini gerçekleştirmekte daha azimlidir.

İstifa mı, reform mu? Esad artık reform yapacak bir ehliyete sahip değil. Halk, Esad'a güvenini yitirdi ve bir an önce gitmesini istiyor. Özlediğimiz demokrasidir. Sandıkta özgürce tercih kullanmaktır.

Esad'ı kim destekliyor? İsrail, Esad'ın gitmemesi için ABD'ye baskı uyguluyor. İran, Suriyelilerin taleplerine karşı bir duruş sergiliyor. Türk hükümeti ise Esad'ın reform yapamayacağına kanaat getirdi.

GİZLİ SERVİSİN HEDEFİNDE

Müslüman Kardeşler Örgütü'nün lideri Riyad Şokfa, muhabirimiz Nazif Karaman'a konuştu. Şokfa, Suriye gizli servisi El Muhaberat'ın hedefindeki isimlerden birisi.

Haber: Nazif KARAMAN

Kaynak: Sabah 

Bu haber 951 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,796 µs