En Sıcak Konular

Aydınlık'ın manşetindeki Cem Uzan

0 0 0000 00:00 tsi
Aydınlık'ın manşetindeki Cem Uzan Aydınlık dergisi bugün bayilerde olan yeni sayısında Genç Parti lideri Cem Uzan'ın "suç dosyasını" açıkladı. Dergi Uzan'la ilgili hayli ilginç bir resmi kapağında kullandı.

"Cem Uzan devleti 25 kattirilyon dolandırdı". Aydınlık dergisi bugün bayilerde olan yeni sayısında Cem Uzan'ın suç dosyasını açıkladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun raporuna dayanarak yapılan haberde Cem Uzan'ın siyasete atılarak dokunulmazlık kazanmak isteği belirtiliyor.

Aydınlık bugün bayilerde olan yeni sayısında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na bağlı olarak çalışan Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu'nun 21 Haziran 2005'te hazırladığı raporu açıkladı. Resmi rapor, tarihin en büyük zimmet ve dolandırıcılık olayı olarak bilinen İmar Bankası olayında Cem Uzan'ın sorumluluğunu belgeliyor.

İmar Bankası'yla ilgili suç örgütü kurmak, zimmet ve dolandırıcılık suçlarından, Cem Uzan'ın da diğer sorumlular Kemal, Yavuz, Hakan ve Bahattin Uzan'la birlikte suçlu olduğu, söz konusu resmi raporda açıkça ifade edilip ve belgeleniyor.

Rapordan ayrıntılara yer veren Aydınlık, İmar Bankası'nın 1988 ve 95 yılları arasında Türkiye çapında güvenlik amirliğini yapan Emekli Albay Dinçer Kömek'le de görüştü. Kömek, Cem Uzan ve ailesinin İmar Bankası'nı nasıl boşalttığını Aydınlık'a anlattı.

Aydınlık dergisi, Uzanlarla birlikte çalışanların çeşitli hapis cezalarına çarptırılırken, Cem Uzan'ın "sorumlular" arasında dahi adının geçmemesini gündeme getirdi. Aydınlık bugün bayilerde olan yeni sayısında Tayyip Erdoğan'ın Cem Uzan'ı nasıl kolladığını da yazdı.

Cem ve Hakan Uzan kardeşlerin babaları Kemal Uzan'ı "emekli olmazsan seni Sermaye Piyasası Kurulu ve Enerji Bakanlığı'na ihbar ederiz" diye tehdit ettiklerini yazan dergi bu ifadelerin yer aldığı tehdit mektubunu da yayınladı.

Aydınlık dergisi kapağında kullandığı bu fotoğrafın 2001 yılı Mayıs ayında İstanbul'da arkadaşına ait bir yatta çekildiğini belirtti.
 
Haber7



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,239 µs