En Sıcak Konular

Mısır'da muhalifler sokakta

7 Temmuz 2011 09:40 tsi
Yakınlarını kaybeden muhalifler polisle çatıştı...

Mısır'ın Süveyş kentinde halk ayaklanması sırasında yakınlarını kaybeden muhaliflerin, polis ile çatıştığı bildirildi.

Mısır'dan yayın yapan özel On televizyonun haberine göre, ülkede 25 Ocak tarihinde başlayan halk ayaklanması esnasında protestocuları öldürdükleri ve yaraladıkları iddiası ile yargılanan 4 polis memurunun, Süveyş Ceza Mahkemesi tarafından kefaletle serbest bırakılmasını protesto eden bir grup muhalif polis ile çatıştı.

Polis karakollarına taş ve sopalar ile saldıran protestocular, Süveyş kentini Ayni Sukne beldesine bağlayan çevre yolunu da trafiğe kapattılar.

Mısır'da 25 Ocak tarihinde başlayan halk ayaklanması sırasında Kahire'nin 120 kilometre doğusundaki Süveyş kentinde polis ile muhalifler arasında sert çatışmalar yaşanmış, olayların ilk iki gününde kentte 15 kişi hayatını kaybederken, 800'ün üzerinde göstericide yaralanmıştı.

Süveyş Askeri Mahkemesi, olaylar esnasında göstericilere ateş açtıkları iddiası ile tutuklu yargılanan 4 polis memurunun her birini 10 bin Mısır poundu (2500 Türk lirası) kefaletle serbest bırakmıştı.

--------------------------------------------------------------------------------
MISIRLI MUHALİF GENÇ UYUŞTURUCUDAN ÖLMEMİŞ

Mısır'da 25 Ocak tarihinde başlayan halk ayaklanmasını tetikleyici etkenlerden biri olarak kabul edilen Halid Said'in öldürülmesi olayı ile ilgili yeni bir tıbbi rapor yayınlandı.

Mısır'da yayımlanan El Şerok gazetesinin haberine göre, ülkenin ikinci büyük kenti olan İskenderiye'de 6 Haziran 2010 tarihinde bir internet salonunda polis tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Halid Said'in ölümünün, polisin olaydan sonra açıkladığı gibi aşırı dozda marihuana kullanımından olmadığı öne sürüldü.

Halid Said'in ölümü hakkında İskenderiye Adli Tıp Kurumundan daha önce verilen raporda, ölen gencin boğazında uyuşturucu tabletine rastlandığı iddia edilmişti.

Adli Tıp Kurumu Başhekimi Eymen Fouda'nın hazırladığı yeni rapora göre, Halid Said öldürüldükten sonra boğazına söz konusu uyuşturucu tabletleri yerleştirildi.

El Şerok gazetesi raporun detaylarına ilişkin  bilgi vermedi.

6 Haziran 2010 tarihinde gözaltına alındıktan sonra kaldırıldığı hastanede ölen Halid Said için İskenderiye kentinde büyük çaplı gösteriler düzenlenmiş ve muhalifler sokaklara dökülmüştü.

O tarihte İçişleri Bakanılığı görevinde bulunan Habib El Adli, gösterilerin büyümesi üzerine olayda ihmalleri görülen 2 polis memurunun tutuklandığını açıklamıştı.

Mısırlı muhalifler, Halid Said'in öldürülmesinden sonra başlayan muhalif gençlik gösterilerini, 25 Ocak tarihinde başlayan halk ayaklanmasının temel taşlarından bir kabul ediyorlar.

Halid Said'in ölümü ile ilgili olarak 2 polis memurunun yargılanmasına ise İskenderiye Suç Mahkemesi'nde devam ediliyor.

aa



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,843 µs