En Sıcak Konular

Danıştay Başkanı'ndan özgürlük mesajı

7 Temmuz 2011 08:39 tsi
Danıştay Başkanı'ndan özgürlük mesajı

Danıştay Başkanı Karakullukçu, "Yeni dönemde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, her şey çok güzel olacak" dedi.

Türkiye’de vesayet zincirinin en önemli ayaklarından birisi olan Danıştay, yeni başkanı ile yeni Türkiye’de başka bir role soyunduğu mesajını verdi. Yıllardır vatandaşa ve basına karşı “kapalı devre” usulü çalışan, aldığı kararları dahi saklayan Danıştay da açılım sürecine giriyor. Danıştay’ın yeni başkanı Hüseyin Karakullukçu, Danış-tay’da özellikle halkla başlayacak yeni diyalog sürecini “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sözleriyle ilan etti.

“ESASA İTİRAZ OLUR”

Baktığı davalarda taraflardan birinin idare olması sebebiyle Danıştay’ın hep tartışıldığını hatırlatan Karakullukçu, “İdare, siyasi iktidardır. Bizim derdimiz idareyle sürtüşme yaratmak değil. Ben burada idareyi yargılıyorum, idareyi yargılıyor olmak hasım olmamı gerektirmez” dedi. Son düzenlemeyle Danıştay daire sayısının 15’e çıktığını anımsatan Karakullukçu, “Bizim bundan sonra şikayet etmeye hakkımız yok” dedi.

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

Yürütmenin durdurulması kararlarına itiraz yolunun kapanmasını da gündeme getiren Karakkulukçu “Mahkeme başkanı, mağduriyeti önlemek için geçici olarak ‘yürütmeyi durdurdum’ diyebilir. Sonra 5 kişilik heyet toplanır karar alır. Yürütmeyi durdurma ya da reddetme kararına itiraz olmaz, esasa itiraz olur” diye konuştu. Danıştay’ın aldığı yasakçı kararların hatırlatılması üzerine yeni başkanı şunları söyledi: “Yasak masak, tabu, tapu yok. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Her şey çok güzel olacak. Bundan sonra ben ve arkadaşlarımın hata yapmaya hakkımız yok. Adaleti tesis ettiremeyiz. 5 kişilik heyette, 3 hakim ceza veriyor, 2 hakim vermiyor. Buna nasıl adalet diyeceğiz? Karakullukçu’nun saçı, bıyığı şöyleydi, bu adam bekârdı... Bunlar beni küçültmez. Adamsan sonuna kadar adam gibi yaşarsın. Tavuk gibi yaşasaydım, tavuk olurdum. Yere bastığın zaman dik basacaksın.

”TAVUK GİBİ YAŞAMAYACAĞIZ "

Karakullukçu, Danıştay’ın yeni hizmet binasının tamamlandığını ancak üye sayısının artması nedeniyle ek blok yapılmasının ardından yeni binaya bu yıl sonuna doğru taşınacaklarını söyledi. Karakullukçu, “Tavuk gibi yaşamak isteseydim Allah beni tavuk yaratırdı. İnsan onuruna, Danıştay’a yakışır mekanlarda çalışacağız” dedi. Karakullukçu, Danıştay’ın yeni hizmet binasında Danıştay kararlarının UYAP bünyesinde görüleceğini bildirdi, “Herkes birbirinin kararını görsün. Kararın görülmesinden niye korkuyorsun? Çalacaklar mı, yiyecekler mi kararını?” diye konuştu.

bugün



Bu haber 1,353 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,721 µs