En Sıcak Konular

AB'yi boşver Club MED'e gel!

0 0 0000 00:00 tsi
AB'yi boşver Club MED'e gel! Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Türkiye için önerdiği Akdeniz Birliği bölgede büyük merak ve kuşku uyandırdı.

AB ile müzakere halinde olan Türkiye’nin şiddetle karşı çıktığı öneri tüm Akdeniz bölgesinde dalgaya yol açtı. İngiliz The Times gazetesinin haberine göre, Türkler Sarkozy’nin önerisini beğenmedi ancak İspanya olumlu karşıladı, İsrailliler de aynı yönde olumlu tepki gösterdi. Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerini buluşturması planlanan “Akdeniz Birliği” tatil köyleri organizasyonu “Club Med”e benzetildi. Bu isim, Fransızların ünlü tatil köyü zincirinden geliyor. Sarkozy, birliğin 60 yıl önce ekonomik bir blok olarak kurulan AB gibi işe başlayacağını belirtmişti.

HEDEF 17 ÜYE

Aralarında Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya, Yunanistan, Kıbrıs, Malta, Türkiye, Lübnan, İsrail, Mısır, Libya. Tunus, Cezayir ve Fas’ın bulunduğu 17 ülkeyi kapsaması planlanan birliğin oluşturacağı konseyin dönüşümlü başkanlık sistemiyle zirveler düzenlemesi ve Akdeniz Yatırım Bankası kurması planlanıyor. 7. 5 trilyon dolarlık bir pazarı buluşturacak olan Akdeniz Birliği’nin diplomatların merakını uyandırdığı vurgulanıyor.

Gazete, “Akdeniz göletindeki büyük balık olan Türkiye, ana konusu olan AB üyeliğinden bir sapma olarak gördüğü öneriden hoşnut değil. Sarkozy de, Türkiye’nin (üyelik) başvurusuna çok karşı” diye yazdı.

“Dinamik” Sarkozy’nin dünya sahnesine damgasını vurmaya çalışırken, fikrinin “diplomatik dalgalara” yol açtığını yazan gazete, Sarkozy’nin Avrupa Birliği’ni yeniden şekillendirme isteğini net bir biçimde ortaya koyduğuna da dikkat çekti.

Nicolas Sarkozy’nin zaman zaman kısa boyu nedeniyle Napolyon ile karşılaştırıldığını kaydeden gazete, Fransa’nın söz konusu birliğin başını çekeceğine dkkati çekti. Sarkozy’nin, Kuzey Afrika kaynaklı yasadışı göç ve Arap İsrail çatışması gibi zor konuları birlik çatışı altında çözmeyi planladığı iddia edildi. Sarkozy’nin ayrı bir “Akdeniz Klubü”ne gösterdiği ilginin anlaşılabilir olduğunu belirten gazete, “Ancak, teorik olarak 17 ülke kadar katılabileceğine göre, bunun (AB gibi) hantal bir yapı”ya dönüşebileceğini yazdı.

1.63’lük Sarko 1.78’lik eşini idare edemiyor

ALMAN Bild gazetesi, Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin 61 milyon Fransız’ı yönetirken, bir tek kendisinden 15 santim uzun olan karısını yönetmediğini yazdı. Almanya’nın başkenti Berlin’de Başbakan Angela Merkel ile geçtiğimiz hafta görüşen Sarkozy’yi (52), yemek sırasında karısı Cecilia (49) cepten aramış. Sarkozy ise karısına hemen nerede olduğu konusunda bilgi vermiş. Cecilia, selam gönderdiği Merkel’in telefonda G-8 zirvesinde eşine eşlik etme teklifini ise hemen kabul etmiş. Gazeteye göre, 1.78 boyundaki Cecilia, 1.63 boyundaki kocası Nicolas Sarkozy’nin Cumhurbaşkanı olmasını çok fazla umursamıyor. Kocasını daha önce bir Halkla İlişkiler uzmanıyla aldatan Cecilia, kendisini First Lady olarak görmediğini, bunun onu sıktığını ve politikaya da yatkın olmadığını dile getirmişti.

Akşam



Bu haber 297 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,739 µs