En Sıcak Konular

Peşmerge bakanından tuhaf sözler

0 0 0000 00:00 tsi
Peşmerge bakanından tuhaf sözler 'Türkiye'nin sınıra asker sevkiyatı yapması seçim propagandasıdır' diyen Kürt Bölgesel Hükümeti’nin Peşmerge İşlerinden Sorumlu Bakanı Şeyh Cafer, ABD'ye de kucak açtı.

Kuzey Irak’taki Kürt Bölgesel Hükümeti’nin Peşmerge İşlerinden Sorumlu Bakanı Şeyh Cafer, Türkiye’nin sınıra yaptığı belirtilen asker sevkiyatını “seçim propagandası” olarak nitelendirirken “Irak’ın egemenliğinden Amerika sorumludur” dedi. Cafer, Türkiye’nin bu süreçte sınır ötesi askeri operasyon yapamayacağını da savundu.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) sitesine konuşan Cafer, Türk ordusu’nun sınır bölgelerinde devam ettiği belirtilen asker sevkiyatını “seçim propagandası” olarak nitelendirdi.

Cafer, “Kürdistan sınırlarına yapılan askeri yığınağın, seçim malzemesi olarak kullanmak isteyen bazı çevrelerin olduğunu biliyoruz. Türkiye daha önceleri de sınıra defalarca askeri yığınak yaptı, fakat sınır ötesi operasyon yapamadı” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin, “Kürdistan bölge topraklarının ihlal edilmesine karşı olduklarını” belirterek, “Bizim görevimiz sınırlarımızın güvenliğini sağlamaktır. Olası bir sınır ihlali sadece Kürdistan Bölge Hükümeti’ni değil Bağdat’taki merkezi hükümeti de ilgilendiren bir meseledir” dedi.
Şeyh Cafer, “Irak’ın egemenliğinden Amerika sorumludur” ifadesini de kullandı ve Türkiye’nin bu süreçte sınır ötesi askeri operasyon yapamayacağını öne sürdü.

Şu an sınır bölgesinde herhangi bir hazırlık yapmadıklarını kaydeden Şeyh Cafer, Türkiye’nin sınırı ihlal etmek gibi bir niyeti olduğuna inanmadıklarını da söyledi.



Bu haber 235 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,715 µs