En Sıcak Konular

Edip Başer [yan]görevden alındı[/yan]

0 0 0000 00:00 tsi
Edip Başer [yan]görevden alındı[/yan] Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Edip Başer için görev değişikliği kararı verildiğini, ancak Türkiye-ABD-Irak arasındaki üçlü mekanizmanın devam edeceğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu’nun ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener "Sayın Başer’in açıklamaları hükümetin gündemine geldi. Bir görev değişikliği kararı ortaya çıktı. Karar daha sonra açıklanacak" dedi.

Şener, PKK ile mücadelede Türkiye, Irak ve ABD arasındaki üçlü mekanizmanın devam edeceğini de belirtti.
 
Şener'in bu açıklamalarının hemen ardından, Terörle Mücadele Özel Temsilciliği'ne Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rafet Akgünay atandı.

ABD: "Türkiye ile çalışmaya bağlıyız"
 
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Kathy Schallow, ABD hükümetinin terör örgütü PKK'ya karşı Türkiye ile birlikte çalışmaya sıkı sıkıya bağlı kalmaya devam ettiğini söyledi.
 
Schallow, Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer'in bugün Türk basınında yer alan sözlerine ilişkin olarak yanıtladı.
 
Basında bugün yer alan haberlerde Başer'in, ellerine silahı alıp terörist avına çıkmalarının söz konusu olmadığı ve açtıkları kapılar sayesinde ilgili kurumların önemli işler yaptığını söyleyerek, "Şimdi bizim açmamız gereken bir kapı daha kaldı. Ben görevimi en geç bir ay içinde, haziran ayında bırakıyorum. Bu kapı da açıldıktan sonra bir mekanizmaya ihtiyaç yok" dediği bildiriliyor.
 
Başer'in sözlerini doğrudan yorumlamak istemediğini, bu sözlerle ne demek istediğini tanımlama işinin Başer'e ait olduğunu ifade eden Schallow, "ABD hükümeti, PKK'ya karşı Türkiye ile birlikte çalışmaya sıkı sıkıya bağlı kalmaya devam ediyor" dedi.
 
Schallow, bu konuda süren diyaloğun, sürecin pozitif bir parçası olduğuna inandıklarını belirtti.
 
Başer: ''Bu mekanizma, artık bitti''
 
Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer, görevini haziranda bırakmaya hazırlanıyor. Başer, ''Bu mekanizma, artık bitti'' dedi.
 
Sabah Gazetesi'ne konuşan Edip Başer, "Bir kapı kaldı, onu da açtıktan sonra ayrılıyorum" diye konuştu.
 
9 aydır, Türkiye'nin terörle mücadele özel temsilciliği görevini yürüten Başer,  PKK'yla mücadele konusunda, ABD'li muhatabıyla görüşmeler yapıyordu.
 
Başer, görevi sırasında yapılanların tümünün kamuoyuna açıklanmadığını sürekli olumsuz eleştiriler yöneltildiğini belirtti.
 
Emekli Orgeneral Başer, "Tabii, bizim elimize silah alıp terörist avına çıkmamız söz konusu değil. Bizim görevimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet gibi devletin kurumlarını saf dışı bırakmak değil, onlara kapılar açmaktı. Açtığımız kapılar sayesinde, ilgili kurumlar önemli işler yaptı" dedi.
 
Açılması gereken bir kapı daha kaldığını söyleyen Başer, "Ben görevimi, en geç bir ay içinde, haziran ayında bırakıyorum. Bu kapı da açıldıktan sonra bir mekanizmaya ihtiyaç yok" diye konuştu.

CNNTurk



Bu haber 265 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,721 µs