En Sıcak Konular

Mübarek'e yakın 4 yönetici aklandı

5 Temmuz 2011 17:24 tsi
Mübarek'in halk devrimiyle devrilmesinin ardından Müberak'e yakın isimlerin yolsuzluktan yargılanmasına başlandı. Mısır mahkemesi, dört yetkiliyi akladı.

Mısır mahkemesi, devrik lider Hüsnü Mübarek yönetiminden üç bakanı rüşvet davasından akladı. Böylece dava, isyandan sonra Mübarek yönetimine dair ilk aklama oldu.

Eski İletişim Bakanı Enes El Fekki ve Eski Maliye Bakanı Yusuf Butros Gali yolsuzluk davasından suçsuz bulundu. Halk devrimiyle ülkeyi terkeden Butros Gali, gıyabında yargılandı.

Neredeyse tamamı davalı aileleriyle dolu mahkeme salonunda karar okunduğunda, bazı davalıların sonuca şaşırdığı gözlendi.

Aynı mahkeme tarafından bir başka davada, eski İmar ve İskan Bakanı Ahmed El Magrabi ve Palmiye Tepeleri Geliştirme yöneticisi Yasin Mansur da, aklandı.

Mübarek'e en yakın isimler arasında yer alan Fekki, hakkında açılan başka davalar kapsamında yargılanıyor. Fekki, son seçimlerde Maliye Bakanlığı'ndan medya kampanyası için 6 milyon dolar harcağıdığı ortaya çıkması üzerine vurgun ve kamu fonlarını boşa harcamaktan dolayı Mart ayında görülen mahkemede suçlu bulunmuştu. Fekki ayrıca devlet televizyonu ve radyosunun fonlarını kasıtlı olarak gereksiz kullanmaktan da yargılanıyor.

Mübarek'i koltuğundan eden isyan, yüksek yolsuzluk nedeniyle ülkenin dört bir tarafına yayılarak büyümüştü ve bundan dolayı Mübarek yönetimine dahil isimlerin yargılanması, halk devriminden sonra yönetimi ele alan askeri yönetim için güvenilirlik testi olarak görülüyor.

Etha



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,422 µs