En Sıcak Konular

MHP'li Bal: Milletvekilliği düşürülmesi yorumu biraz abartılı

5 Temmuz 2011 17:20 tsi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, milletvekilliğine başlamamış kişinin de milletvekilliğinin düşürülmesi şeklindeki bir yorumun biraz fazla abartılı olacağını söyledi.

Kendisinin öyle bir durumu görmediğini belirten Bal, krizden çıkmanın yollarını ise Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin açıkladığını ve Anayasanın 76. maddesindeki değişiklik önerisinin son olarak gündeme gelebileceğini kaydetti.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bal, Anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin MHP'nin temel hak ve hürriyetlerin evrensel insan hakları seviyesine ulaştırılması noktasında kararlılığını ortaya koyduğunu vurguladı. Anayasa yapılırken devletin şekli, milletin bütünlüğü, üniter devlet yapısı, devletin kuruluş felsefesi, parlamenter demokrasi gibi temel kavramların, kendilerinin kırmızı çizgisi olduğunun altını çizen Bal, ilk üç maddenin tartışılmadan kabul edilmesi gerektiği düşüncesinde olduklarını ifade etti.

Ara seçime ilişkin görüşleri de değerlendiren Bal, "Bu konuda 24. dönem parlamentosu talihsiz bir şekilde görevine başlamak üzeredir. İki siyasi parti Mecliste temsil edilmek için vatandaştan oy almasına rağmen Meclisteki görevini biri yemin etmemek biri de boykot etmek suretiyle eylemli bir hale dönüştürmüştür. Bu yanlış bir iştir. Bir an önce ortak aklın hakim olarak aklıselim noktasında buluşularak bu partilerin tavırlarından vazgeçmesi gerekir. Ancak bu sorunu yaratan bir hukuk krizi var. Hukuk krizi siyaset krizine dönüşmüş durumda. Hukuk krizinin doğumunda da AK Parti'nin uygulamalarının varlığını hepimiz biliyoruz. Daha önce yargıdan şikayet eden AKP, yargının bir başka partinin arka bahçesi olduğunu ifade eden AK Parti, şimdi bunun bir yargı kararı olduğundan bahisle meselenin üstünü örtmeye çalışmaktadır. Bu yanlıştır. Bu yargı kararı siyasi bir görüntü vermektedir. AKP'nin savcılık görevini CHP'nin de avukatlık görevini üstlendiği özel yetkili mahkemelerde görülen davalarla ilgili yargı kutuplaşma aracı olarak görülmüştür. Oysa yargının olması gereken yer orası değil, bağımsız ve tarafsızlıktır. Bu sorunun siyasi görüntüsünü ortadan kaldırabilmek için AK Parti savcılık görevinden, anamuhalefet partisi de avukatlık görevinden vazgeçmedi. Yargı, bağımsız ve tarafsız haliyle kendi işleyişi içerisinde serbest bırakılmalıydı." diye konuştu.

Cihan



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,638 µs