En Sıcak Konular

Şikede, 15 yeni isim adliyeye getirildi.

5 Temmuz 2011 16:14 tsi
Şike soruşturması ile ilgili gelişmeler bugün de tüm hızıyla devam ediyor...

AZİZ YILDIRIM'IN AVUKATI ŞEREF DEDE: "BİZ DE BİLGİMİZ ÇERÇEVESİNDE KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME VE GERÇEK HABERİ VERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve rahatsızlanması üzerine İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsüne kaldırılan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Şeref Dede, bilgileri çerçevesinde kamuoyunu bilgilendirmek ve gerçek haberi vermek için çalıştıklarını belirterek, "Öğrendiklerimizi tüm kamuoyu ile paylaşırız. Daha henüz ifademize müracaat edilmedi" dedi.

Aziz Yıldırım'ı kaldığı İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsünde ziyaret etmek için gelen avukatı Şeref Dede, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Aziz Yıldırım anjiyo olacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine, "Ben böyle bir şey söylemedim, nereden çıkardınız? Bunu biz bilemeyiz, doktorlar bilir. Bu bir sağlık meselesi. Sağlık konusunda ben açıklama yapabilir miyim? Ben hukuki konuda yaparım biliyorsam. Ben avukatım, sağlık konusunda doktorlar gerekli tetkikleri yapıyor. Gerekli açıklamayı doktorlar yapar" dedi. Dede, soruşturmanın gizliliğinin bulunduğunu belirterek, ancak medyada günlerdir anlaşılmaz bir biçimde yayın yapıldığını söyledi. Aziz Yıldırım ile bugün hastanede görüşmediklerini ifade eden Dede, doktorların gerekli araştırmaları ve incelemeleri yaptıklarını kaydetti.

"HER ŞEY YOLUNDA GİDİYOR"


Dede, bir başka soru üzerine soruşturmayı yürüten bir savcılık makamının olduğunu vurgulayarak, "Her şey yolunda gidiyor. Savcılık makamı bu konuda gizlilik içinde bir soruşturma yürütüyor. Emniyet teşkilatı bu soruşturmaya devam ediyor. Biz de bilgimiz çerçevede kamuoyunu bilgilendirme, gerçek haberi vermek için çalışıyoruz. Öğrendiklerimizi tüm kamuoyu ile paylaşırız. Daha henüz ifademize müracaat edilmedi. İfademize müracaat edilmeyen bir konuda ben nasıl bilgi verebilirim" diye konuştu.

"Yayın yasağı talebiniz olmuştu. Mahkeme bunu kabul etti mi?" şeklindeki soru üzerine Dede, "Ben buraya başka bir şey için geldim. Başka avukatlar da var" demekle yetindi. Aziz Yıldırım'ın, Koşuyolu Hastanesine sevk edileceğine ilişkin soru üzerine Dede, bu konuyla ilgili bir bilgisinin olmadığını söyledi. "Elinizdeki suçlama ne?" şeklindeki soruya Dede, "Hepiniz biliyorsunuz" karşılığını verdi. Savunmayı nasıl yapacakları sorulan Dede, suçlamayı öğrenince buna cevap vereceklerini belirtti. Bir gazetecinin "Henüz savunmayı nasıl yapacağınızı bilmiyorsunuz yani?" demesi üzerine Dede, "Hayır, Aziz Bey ile ilgili olarak bilmiyorum" dedi. Bu arada açıklama sırasında avukat Dede ile basın mensupları arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı. Aziz Yıldırım'ın, geçmişte takibinin yapıldığı Koşuyolu Hastanesine sevkini istediği, ancak İÜ Kardiyoloji Enstitüsünde gerekli donanımın bulunduğu belirtilerek, bu talebin reddedildiği öğrenildi.
FENERBAHÇE KULÜBÜ ASBAŞKANI ŞEKİP MOSTUROĞLU, SİVASSPOR KULÜBÜ BAŞKANI MECNUN ODYAKMAZ VE SPORTİF DİREKTÖR ÜMİT KARAN'IN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 11 KİŞİ, SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ve Sportif Direktör Ümit Karan'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi.

Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Mosturoğlu, Odyakmaz ve Karan'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesindeki garaj kapısından çıkarılarak, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra emniyete götürüldü. Gözaltına alınan 59 kişiden 15'i adliyeye sevk edilmişti. Kalan 44 kişinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

TTF ESKİ ASBAŞKANLARINDAN ZORLU: ''YAPTIRIMLAR UYGULAMA SAFHASINA GEÇİRİLMEDİĞİ TAKDİRDE, HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEZ''

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski asbaşkanlarından Kemal Zorlu, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili, ''Operasyonun, Türk futbolunda yeni bir temiz sayfa açmasını diliyorum'' dedi.

Kemal Zorlu, AA muhabirine, federasyonda yönetici olarak görev aldığı zaman, sporun içerisinde adalet ve eşitlik olması için çalıştığını belirtti.

Bazı kulüp yöneticileri ve sporun içerisinde yer alanların, eskinin vermiş olduğu rehavet ve vurdumduymazlık içerisinde hareket ettiğini ileri süren Zorlu, 14 Nisan'da yürürlüğe giren, ''Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un getirdiği birçok sorumluluk ve zorunluluktan yöneticilerin çoğunun bilgisi olmadığını ifade etti.

Zorlu, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili operasyonun, TFF seçimlerinin hemen ardından gerçekleştiğini ve kimsenin bunu beklemediğini dile getirerek, şunları söyledi:

''Bu işin içerisinde suçlu olanlar illa ki vardır, yoksa operasyonun boyutları bu kadar büyük olmazdı. Sürecin hızlı işlemesi lazım. Bu durum, Türkiye'nin uluslararası platformdaki durumuna da mutlaka etki edecek bir olaydır. Türkiye'nin önümüzdeki dönem, belki de bir Avrupa şampiyonası organize etmesini zedeleyecek noktalarda olacaktır. Eğer ki İtalya'da olduğu gibi kısa zamanda doğru, hakkaniyet ölçülerine uygun ve aynı zamanda sağlıklı araştırmanın sonucunda karar verilebiliyorsa o zaman mesele yok. Operasyonun, Türk futbolunda yeni bir temiz sayfa açmasını diliyorum. Artık bundan sonra hiç kimse, kolay kolay bir takım yanlışların içerisinde olamaz.''

''İddiaların gerçekliği kanıtlanırsa TFF'den nasıl bir uygulama bekliyorsunuz?'' sorusuna Zorlu, ''Bu konudaki talimatnameler son derece açık. Küme düşürmekten hapis cezasına kadar çeşitli cezalar var. Olaya bir bütün olarak bakıyorum ve yaptırımlar uygulama safhasına geçirilmediği takdirde, o zaman hiçbir şey değişmez. Mühim olan alınacak sonuç ve mahkeme kararlarına göre kesin olarak uygulamaya geçmek'' yanıtını verdi.

''İNSANLARIN SPORA OLAN SEVGİSİNİ ARTIRACAKTIR''

Zorlu, soruşturmadan geri adım atılacağını düşünmediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

''Her şeyin yeni bir sayfa açılmışı, temiz olanı daha farklıdır. Bu, Türkiye'de insanların spora olan sevgisini, saygısını ve aynı zamanda bağlılığını daha da artıracaktır. En azından güçlü güçsüz, büyük küçük ayrımının ortadan kalktığı konusunda içleri rahat edecektir. Yanlış adım atma peşinde olanlar, artık spor dünyası içine girmeye kolay kolay cesaret edemeyecektir.''

Teknolojinin gelişmesi ve 14 Nisan'da yürürlüğe giren kanunun, ilk kez bu kadar ciddi operasyon yapılmasının önünü açtığını kaydeden Zorlu, ''Yeni kanunun etkilerinin bu kadar çabuk ortaya çıkmasını bekliyor muydunuz?'' sorusunu, ''Bu kadar hızlısını beklemiyordum açıkçası. Bunu zaten Türkiye'de hiç kimse beklemiyordu. Operasyonu yapan kişileri de kutlamak lazım ki bu kadar uzun süreli ve geniş kapsamlı bir operasyonun dışarı sızmaması da inanılmaz bir olay'' diye yanıtladı. (AA)

EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ TAMAMLANAN, ARALARINDA FUTBOLCU VE KULÜP YÖNETİCİLERİNİN DE BULUNDUĞU 15 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında futbolcu ve kulüp yöneticilerinin de bulunduğu 15 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerden bir kısmının buradaki işlemleri tamamlandı.

Futbolcu ve kulüp yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 15 kişi, Çevik Kuvvet otobüsüne bindirilerek, güvenlik önlemleri eşliğinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gönderildi. (AA)

ÇAYKUR RİZESPOR KULÜBÜ SORUŞTURMA KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINAN YUSUF TURANLI'NIN KULÜPLE İLİŞİĞİNİN OLMADIĞINI BİLDİRDİ

Bank Asya 1. lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Yusuf Turanlı'nın kulüple ilişiğinin olmadığını bildirdi.

Çaykur Rizespor Kulübünden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Yusuf Turanlı'nın ''Çaykur Rizespor Futbol Şube Sorumlusu'' olarak belirtildiği kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''İlgili kişi kulübümüzde Futbol Şube Sorumlusu olarak 28 Ocak-05 Eylül 2008 tarihlerinde görev yapmış olup, bu tarihten sonra kulübümüzle doğrudan veya dolaylı hiçbir ilişkisi kalmamıştır. Kulübümüzün bu doğrultuda bu olayla ilişkilendirilmesini etik bulmuyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.'' (AA) 

Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,197 µs