En Sıcak Konular

DYP-ANAP ve SP'den BBP'ye teklif

0 0 0000 00:00 tsi
DYP-ANAP ve SP'den BBP'ye teklif Seçim tarihi yaklaştıkça partilerin 'işbirliği' çabaları artıyor. Partileri birleşmeye ve ittifaklara yönelten sebeplerin başında yüzde 10'luk seçim barajı geliyor. Sağda yeni birleşme olur mu?

Siyasi gözlemciler, DYP ve Anavatan'ın apar topar Demokrat Parti (DP) çatısı altında birleşme kararını iki partinin baraj endişesine bağlıyor.

Ancak bu birleşmenin, Köşk seçimlerinde Meclis'i boykot ettikleri için tabandan tepki çeken merkez sağın iki köklü partisini baraj tehlikesinden uzaklaştırmaya yetmeyeceği ileri sürülüyor. Bu yüzden yeni arayışlara giren DYP lideri Mehmet Ağar ile Anavatan lideri Erkan Mumcu, BBP'ye yöneldi. Edinilen bilgiye göre Ağar ve Mumcu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na 'birlikte hareket etme' teklifi götürdü. Yazıcıoğlu'nun teklife olumlu cevap verdiği ifade edilirken, her üç partinin kurmaylarının önümüzdeki günlerde bir görüşme yapacağı belirtiliyor. BBP kurmayları, kamuoyu yoklamalarında yüzde 10'luk seçim barajının altında göründükleri için seçim işbirliği yapılmasından yana tavır koyuyor.

Alperen Ocakları Samsun Şubesi'nce, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle düzenlenen etkinliğe katılan Muhsin Yazıcıoğlu, uzlaşmalara açık olduklarını söyledi. Yazıcıoğlu, "İnsanların yüzde 15'i BBP'ye sempati ile yaklaşıyor. İnsanların zihnindeki barajı yıkamadığımız için barajı aşamıyoruz. BBP olarak uzlaşmalara açığız. Türkiye için ilkelerimiz doğrultusunda taviz vermeden her türlü uzlaşmaya açığız." dedi. İlkelerine uygun işbirliği söz konusu olmadığı takdirde de BBP'nin seçimlere gireceğini söyleyen Yazıcıoğlu, gerekirse bağımsız adaylarla seçime gireceklerini vurguladı.

'BBP ile ittifak yapmaya hazırız'

Saadet Partisi Genel Başkanı Kutan, Saadet Partisi Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ''Gençlik Şöleni''ne katılmak için geldiği Afyonkarahisar'da, partisinin il teşkilatını ziyaret etti.

Burada partililere seslenen Kutan, Türkiye'nin her zamankinden daha fazla huzur ortamına ihtiyacı olduğunu söyledi. Türkiye'nin huzur ortamını bozacak beyanlardan mutlaka kaçınılması gerektiğini ifade eden Kutan, ''Ancak üzülerek söylüyorum ki Saadet Partisi'nin dışında bütün siyasi partiler konuşmalarında, fevkalade sert, gerginliği artıracak, ayrışmayı artıracak bir üslup kullanıyorlar'' dedi.

Konuşmasında DYP ile ANAVATAN'ın birleşmesini de değerlendiren Kutan, şöyle konuştu: ''Bundan bir kaç gün evvel Sayın Başbakan, Van'da yaptığı konuşmada parti birleşmelerini, '40 tane çürük yumurtayı bir araya getirsen, bir sağlam yumurta etmez' diye değerlendiriyor. Bunlar siyasi nezakete uymayan, Türkiye'deki gerginliği artıran ve kardeşlik havasını bozan şeyler. Dolayısıyla biz DYP ile ANAVATAN'ın tek çatı altında birleşmelerini saygıyla karşılıyoruz. Aynı değerleri paylaşan siyasi partilerin ittifak yapmalarına açığız. Bu anlayış içinde Büyük Birlik Partisi ile de biz bir ittifak yapmaya hazırız.''

Zaman



Bu haber 279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,439 µs