En Sıcak Konular

Fenerbahçe şokta!

5 Temmuz 2011 11:09 tsi
Şike iddialarına yönelik operasyonla sarsılan sarı-lacivertli kulüp, 400 milyon TL değer kaybetti...

Futbolda şike ve teşvik primi iddialarıyla başlatılan operasyon önceki gün gündeme bomba gibi düştü. Operasyonun ardından başta Fenerbahçe olmak üzere futbol kulüpleri hisselerinin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu olmuştu. Bahse konu kulüplerin başında yer alan Fenerbahçe Sportif hisselerinin işlem sırasının kapatılıp kapatılmayacağı yönünde açıklama endeksin açılışı ile birlikte geldi ve kulüp hisselerinin işleme kapatılmayacağı haberi ile birlikte şirket hisseleri sert bir şekilde geriledi.

SPOR HİSSELERİ SERT DÜŞTÜ

Açıklamadan kısa bir süre sonra, Fenerbahçe Sportif hisseleri 10 dakika içinde 10.18 oranında geriledi ve 64 liraya düştü. Hisse geçen haftayı 71.25 liradan kapatmıştı. Öte yandan Beşiktaş hisseleri de dün ilk seansa yüzde 7.32 kayıpla başladı. Galatasaray Sportif hisselerinde düşüş daha sınırlı olarak gerçekleşirken, Trabzon hisselerinde ise güne artışla başladı.

İKİNCİ SEANS İLE DERİNLEŞTİ

İMKB'de ikinci seansla birlikte futbol kulüpleri hisselerindeki düşüş senkronize bir şekilde daha da derinleşti. Günün ikinci yarısında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün hisselerindeki kayıp yüzde 20'yi buldu. Bir önceki kapanışta 1 milyar 800 milyon lira olan kulübün İMKB'deki değeri bu düşüşle birlikte 1 milyar 400 milyon liraya gerilemiş oldu. Aynı sürede Beşiktaş hisselerindeki kayıp yüzde 8'e yaklaşırken, Trabzon Spor hisseleri yüzde 5, Galatasaray hisseleri ise yüzde 2.6 oranında geriledi.

1 MİLYAR LİRADAN OLABİLİR

Spor Toto Süper Lig'de 2010/11 sezonunu zirvede tamamlayarak 18'inci şampiyonluğuna ulaşan Fenerbahçe, 2010'da toplam 340 milyon liraya yakın gelir elde etmişti. Bir sene boyunca şampiyonluk, UEFA, yayın hakkı, sponsorluk, Fenerium Mağazaları gelirleri ile büyük bir gelirleri ile kasasını dolduran kulüp, hisselerinin dünkü hareketinden dolayı 1 sene boyunca kazandığı rakamdan fazlasını İMKB'de kaybetmiş oldu. Şike iddialarının sonuçlanması ile kulübün şampiyonluğunun da elinden alınabileceğine dikkat çeken uzmanlar, bu senaryonun gerçekleşmesi halinde Sarı-Lacivertli takımın kaybının astronomik rakamlara çıkabileceğini ifade ediyorlar. Buna göre takımın küme düşmesi durumunda borsadaki kayıp göz önüne alındığında Kulüp, yaklaşık 1 milyar liradan olabilir.

195 milyon $'lık takımın pahalısı Lugano

Fenerbahçe, 195 milyon dolarlık futbolcu değeriyle Süper Lig'in en pahalı kadrosuna sahip. 2010-2011 Futbol Sezonunda takımda bulunan yabancı oyuncularla toplam değerini artıran Fenerbahçe son 5 yıldır bu alanda liderliği kimseye bırakmıyor. Fenerbahçe'nin en pahalı futbolcusu ise Paraguaylı defans oyuncusu Diego Lugano oldu. Urugaylı futbolcunun bonservis değeri 12 milyon 500 bin avroyu buldu. (Yenişafak)



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,747 µs